Lounais-Häme Forssa

Pieni teatterikoulu saa ensimmäiset omat tilansa Forssan teatteritalosta – "Tästä alkaa uusi aikakausi"

Eliisa Lintukorven mukaan Pieni teatterikoulu on elänyt vuosikaudet kiertolaiselämää ja ollut aina jonkun tiellä. Nyt tilanne muuttuu.
Pienen teatterikoulun opiskelijat Meri Laitinen ja Minea Aaltonen sovittivat uusissa harjoitustiloissa sijaitsevan puvustamon vaatteita. Näyttämö- ja ilmaisuaineista vastaava Eliisa Lintukorpi iloitsee siitä, että Pieni teatterikoulu saa omien tilojen myötä ansaitsemansa arvostuksen. Kuva: Tapio Tuomela
Pienen teatterikoulun opiskelijat Meri Laitinen ja Minea Aaltonen sovittivat uusissa harjoitustiloissa sijaitsevan puvustamon vaatteita. Näyttämö- ja ilmaisuaineista vastaava Eliisa Lintukorpi iloitsee siitä, että Pieni teatterikoulu saa omien tilojen myötä ansaitsemansa arvostuksen. Kuva: Tapio Tuomela

Wahren-opiston lapsille ja nuorille suunnattu Pieni teatterikoulu on saanut viimein omat tilat.

Tilat löytyivät teatteritalon alakerrasta, jossa on ennen sijainnut kuntosali. Kuntosali purettiin pois noin kuukausi sitten.

Omat tilat ovat teatterille suuri voitto, vaikka ne sijaitsevatkin ikkunattomassa kellarissa, jossa haisee viemäri. Vaihtoehto on kuitenkin parempi kuin kiertolaiselämä, jota teatterikoulu ehti viettää 12 vuoden ajan.

Viiden teatteriryhmän harjoituksia on pidetty siellä, minne on kulloinkin mahduttu: joskus teatteritalossa, joskus tehtaankoululla ja toisinaan ammatti-instituutissa. Aikatauluja on jouduttu muuttelemaan tilanpuutteen vuoksi, mikä on vaikeuttanut nuorten ja heidän vanhempiensa arjen suunnittelua.

– Ja aina on tuntunut siltä, että olemme jonkun tiellä, tuumaa näyttämö- ja ilmaisuaineista vastaava Eliisa Lintukorpi.

 

Luitko tämän: “Juoksuta niitä lapsia nyt ilta pihalla, me siirsimme seminaarin tänne!” Pieni Teatterikoulu tarvitsee oman tilan Forssassa

 

Nyt tilanne muuttuu.

Pieni teatterikoulu keskittää harjoitukset viimeistään syksystä alkaen teatteritalon alakertaan. Samalla se saa tilaan oman varaston ja puvustamon, jolloin tavaroiden kuljettaminen paikasta toiseen loppuu. Vanhempaintoimikunta on kustantanut myös teatterivalot, jotka otetaan tilassa käyttöön.

Uusien harjoitustilojen myötä teatterikoululle tarjoutuu mahdollisuus aloittaa kuudes teatteritaiteen perusopetuksen ryhmä. Uusi ryhmä on tarkoitettu yli 8-vuotiaille, ja haku avautuu keväällä samaan aikaan musiikkiopiston ja kuvataiteen perusopetuksen haun kanssa.

– Emme ole voineet resurssipulan vuoksi ottaa uusia opiskelijoita vastaan pariin vuoteen, vaikka kyselyjä tulee säännöllisin väliajoin, Lintukorpi sanoo.

 

Pieni teatterikoulu ehti kaivata omia tiloja jo useamman vuoden ajan, kun teatterin toiminta aktivoitui ja ryhmät kasvoivat. Nyt kun omat tilat ovat viimein käytössä, Eliisa Lintukorpi näkee, että teatterikoululla alkaa uusi aikakausi.

– Moni varmasti miettisi tilat nähdessään, miten kukaan voi iloita tällaisista näin paljon, mutta me olemme todella onnellisia siitä, että emme enää pyöri muiden jaloissa.

Lintukorpi sanoo, että tilat ovat sopivat myös siksi, että teatteritalossa on ”teatterin aura”, joka kannustaa luovuuteen. Yhteistyö Forssan teatterinkin kanssa helpottuu nyt, kun molemmat toimivat saman katon alla. FL

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic