Lounais-Häme Somero

Someron monitoimihallia entrataan sittenkin vain pienellä pintaremontilla

Someron monitoimihallia odottaa kevyempi ehostus.
Someron monitoimihallin kuntosali muuttaa muotoaan ja on jatkossa käytettävissä 24/7. Kuva: Petri Ojanen

Someron kaupungin tekninen johtaja Marko Mäkinen kuvaa Someron monitoimihallin remonttia kevyemmäksi ehostukseksi. Vain välttämättömät pinnat korjataan.

Remontin kustannusarvio on 718 000 euroa. Someron kaupunki on jättänyt hankkeesta valtionavustushakemuksen, joka kattaisi 30 prosenttia.

 

Peruskorjauksen lisäksi kustannusarviossa on siivunsa vesikatteen uusimiseen, julkisivukorjaukseen, uusiin ilmanvaihtokoneisiin sekä kuntosali- ja tatamisalimuutoksiin. Kuntosali ja tatamisali vaihtavat paikkaa.

Kuntosali on suunnitelmien mukaan jatkossa käytettävissä 24/7 eli 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivänä viikossa.

Liikuntasalin parkettilattiaa ei uusita. Huoltolakkaus riittää.

 

Lue myös FL 30.11.2018: Monitoimihallin remontin määräraha kasvoi – Someron talousarvio seuraavaksi valtuuston käsittelyyn

 

Someron kaupunki pyytää nyt tarjouksia monitoimihallin muutosten pää- ja arkkitehtisuunnittelusta, rakenne-, lvia- ja sähkösuunnittelusta. Pää- ja arkkitehtisuunnittelija toimii kokonaissuunnittelun toimittajana. Tarjoukset on tehtävä 23. tammikuuta mennessä.

Monitoimihalli on Someron uimahallin kyljessä. Kuva: Petri Ojanen

 

Suunnittelun on tarkoitus alkaa helmikuussa ja valmistua huhtikuussa. Näin rakennusurakkakilpailu voidaan käydä huhti–toukokuussa.

Rakentaminen alkaa kesän alussa ja kestää 5–6 kuukautta. Monitoimihallin remontin pitäisi valmistua kokonaan tämän vuoden aikana.

– Tarkoituksena on tehdä kesäaikana remonttia niin pitkälle kuin mahdollista, sanoo Mäkinen. Näin remontti ei häiritsisi liiemmin monitoimihallin syyskäyttöä.

 

 

Lue myös: Somero investoi ensi vuonna aktiivisesti – suunnitteilla myös uusi monitoimihalli

 

Rakennuksen bruttoala on noin 2220 neliötä ja tilavuus noin 18 000 kuutiota. Someron uimahalli on rakennettu suoraan monitoimihallin kylkeen. Uimahallista on myös kulku monitoimihalliin.

Suunnittelutarjousten valintaperusteena Somero käyttää kokonaistaloudellisuutta huomioiden hinnan lisäksi suunnittelijan vastaavanlaisten kohteiden suunnittelukokemuksen. Hinnan painoarvo on 60 prosenttia ja referenssien 40 prosenttia. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic