Lounais-Häme Lounais-Häme

"Pienten paikkakuntien yksityiset leffateatterit ahtaalla" – Sulku tyrehdyttää elokuvateattereiden kassavirran

Kaikki Lounais-Hämeen elokuvateatterit kiinni viimeistään huomenna.
Forssan elävien kuvien teatterin Ville Koivisto uskoo teatterin talouden kestävän kuukauden kiinniolon, vaikka taloudellinen vaikutus onkin merkittävä. Kuva: Tapio Tuomela
Forssan elävien kuvien teatterin Ville Koivisto uskoo teatterin talouden kestävän kuukauden kiinniolon, vaikka taloudellinen vaikutus onkin merkittävä. Kuva: Tapio Tuomela

Valtioneuvoston maanantainen linjaus muun muassa elokuvateattereiden sulkemisesta 13. huhtikuuta asti sulkee myös Lounais-Hämeen teatterit. Forssan elävien kuvien teatteri keskeytti näytäntönsä jo tiistaista alkaen, Bio-Kaari keskiviikosta lähtien. Koronaviruksen pelko näkyi leffateattereiden asiakasmäärissä jo aiemmin tällä ja viime viikolla.

Vajaan kuukauden sulku on elokuvateattereille kova taloudellinen kolaus. Valtakunnallisesti teattereiden on arvioitu menettävän lipputuloja n.18–20 miljoonaa euroa.

– Tarkasti tässä täytyy elellä. Maksut eivät häviä mihinkään, vaikka lipputulot häviävät. Pienten paikkakuntien yksityiset teatterit ovat tilanteessa erityisen ahtaalla. Nähtäväksi jää, miten valtio tulee tässä vastaan.

– On tämä sääli, sillä vuosi alkoi todella hyvin. Pääasia on kuitenkin, että selviämme koronavirusepidemiasta mahdollisimman nopeasti, Ville Koivisto Forssan elävien kuvien teatterista pohtii.

Kesäsulku toteutuu kaikesta huolimatta

Elävien kuvien teatteri on perinteisesti suljettuna kesä- ja heinäkuun. Tuolloin tehdään teatterin huoltotoimenpiteet ja pidetään työntekijöiden lomat. Koivisto uskoo, että näin toimitaan tulevanakin kesänä, vaikka keväälle tuleekin nyt ylimääräinen kuukauden kiinniolo.

– Kesällä ihmisillä on muuta tekemistä kuin käydä leffassa. Elokuvia julkaistaan myös sen verran vähemmän, että yksi elokuvateatteri kyllä riittää, Koivisto perustelee.

Mikäli leffateatterit saavat huhtikuun puolessa välissä jälleen avata ovensa, jatkaa elävien kuvien teatteri näytäntöjä siitä, mihin nyt jäätiin.

– Aika jonka sain ja Elämää kuoleman jälkeen ovat silloin ohjelmistossa. Elokuvatoimistot ovat siirtäneet leffojen julkaisuja hamaan tulevaisuuteen, mutta tiedotamme niistä asiakkaita.

Lounais-Hämeen kolmas elokuvateatteri on Kinoset Somerolla, joka niin ikään peruu kaikki elokuvaesityksensä tiistaista alkaen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic