Lounais-Häme

Pihlajalinna hakee yhä ratkaisua saadakseen Lopelle terveyskeskuslääkärin vastaanoton

Lopelle perusterveyspalveluja vievä Pihlajalinna uskoo, että toiminnan käynnistämiseen löytyy ratkaisu.
Pihlajalinna jatkaa neuvotteluja perusterveydenhuollon palvelujen antamisesta Lopen kirkonkylässä. Kuva: Terho Aalto, arkisto

Pihlajalinna jatkaa neuvotteluja perusterveydenhuollon palvelujen antamisesta Lopen kirkonkylässä. Keskiviikkona Hattulan kunnanjohtaja ja Pihlajalinnan toimitusjohtaja neuvottelivat tilanteesta sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto sanoo, että ministeriö katsoo Pihlajalinnan tuottavan Lopella julkisen perusterveydenhuollon palveluja eikä se ole ministeriön mukaan toisen kunnan alueella mahdollista.

– Keskustelemme Hattulan kanssa siitä, kuinka kunta tulkitsee meidän kanssa tekemäänsä palvelusopimusta, kertoo Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen.

Hattulan kanta tarvitaan, sillä kunta on ulkoistanut perusterveydenhuollon palvelujen tuottamisen Pihlajalinnalle. Pihlajalinna toimii Hattulan Terveys -nimikkeellä.

 

Terveydenhuoltolaki antaa kaikille mahdollisuuden valita terveyskeskuksen eli loppilaiset voivat vaihtaa Hattulan Terveyden asiakkaiksi. Kiistanalainen kysymys on, voiko Pihlajalinna tuottaa perusterveydenhuollon palveluja Lopen kunnan alueella vai täytyykö loppilaisten asioida Hattulassa.

– Lopen kunnan asukas voi käyttää omalla kotisohvallaan Pihlajalinnan perusterveydenhuollon etälääkärin palveluja. Miksi hän ei voisi käydä fyysisesti Lopella Pihlajalinnan lääkärin vastaanotolla? kysyy Aaltonen.

 

Lopen kunta ja Pihlajalinna tiedottivat alkuviikolla terveysaseman perustamisesta Lopen kunnan alueelle. Tiedotteessa kerrottiin, että Hattulan Terveys tarjoaa perusterveydenhuollon palveluja myös Lopella.

Hattulan kunnanjohtaja Katariina Koivisto korostaa, ettei Hattulan kunta ole ollut tietoinen hankkeesta.

Hattulan virallisessa tiedotteessa todetaan, että kunta on tietoinen siitä, että toinen kunta ei voi perustaa terveysasemaa toisen kunnan alueelle kuntalain kunnan yleisen toimialan perusteella.

Hattulan kunta ei ole perustamassa Lopelle terveysasemaa.

– Pihlajalinnan kanssa tehty sopimus perusterveydenhuollon palveluiden tuottamisesta jatkuu normaalisti, Katariina Koivisto toteaa. FL

 

Juttua korjattu 10.1. klo 12.40:

Oikaisu: Mahdollisuus terveysaseman valintaan ei perustu valinnanvapauslakiin vaan terveydenhuoltolakiin.

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic