Lounais-Häme Forssan seutu

Piikkipäivä kalenteriin – FSHKY antaa maksuttomat kausi-influenssarokotteet parin viikon kuluttua

Rokotuspaikkoina toimivat neuvolat Forssan seudun kunnissa, Urjalassa ja Somerolla.
Myös kausi-influenssalle herkkien läheiset voivat saada maksuttoman rokotteen. Kuva: Eriika Ahopelto
Myös kausi-influenssalle herkkien läheiset voivat saada maksuttoman rokotteen. Kuva: Eriika Ahopelto

Viime vuonna Forssan seudulla sai maksuttoman kausi-influenssarokotteen yli 5 000 seutukuntalaista perinteisenä lauantain ”piikkipäivänä”. Kasvua edellisvuotiseen oli tuhatkunta.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän terveyden edistämisen päällikkö Laila Mäki-Kerttula toivoo, että väki tulisi tänä vuonnakin runsain joukoin hakemaan rokotteen juuri 23. marraskuuta.

– Olemme varanneet kausi-influenssarokotetta runsaasti tuoksi lauantaina. Kaikki terveydenhoitajat ovat rokottamassa ja kirjaajia on paikalla entistä enemmän, joten pitkiä jonotusaikoja tuskin tulee, Mäki-Kerttula huomauttaa.

Jos rokotetta ei ehdi hakea juuri rokotuspäivänä, sitä voi tiedustella omasta neuvolasta ajanvarauksella muunakin ajankohtana.

Lisätietoa muuntautumiskykyisestä influenssasta:

 Influenssavirus muuttaa koko ajan muotoaan

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet ja kaikki lapset kuudesta kuukaudesta kuuteen vuoteen.

Ilmainen rokote kuuluu myös sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluville tai heidän läheisilleen.

– Yhä useampi ajattelee influenssalle alttiita läheisiään ja hakee rokotteen itselleen. Se on hyvä asia, Mäki-Kerttula lisää.

Rokote kuuluu myös varusmiespalvelukseen astuville miehille ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville naisille.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä antaa riskiryhmien rokotuksen lauantaina 23.11 ilman ajanvarausta klo 9–15.

Rokotuspaikat ovat Forssassa pääterveysasema ja Forssan neuvola, jonne toivotaan tulevan raskaana olevien naisten sekä alle kouluikäisten lapsien.

Jokioisilla, Tammelassa, Humppilassa ja Ypäjällä terveydenhoitajat rokottavat kussakin neuvolassa.

Urjalassa ja Somerolla useita päiviä

Urjalassa maksuttomat kausi-influenssarokotukset toteutetaan marraskuun viimeisestä viikosta lähtien. Urjalan neuvola rokottaa ilman ajanvarausta perjantaina 29.11 kello 7.30–17, keskiviikkona 18.12. kello 7.30–17 sekä torstaina 9.1 kello 7.30–12.

Muina aikoina rokotukset saa vain ajanvarauksella.

Somerolla rokotuksia jaetaan ilman ajanvarausta neuvolassa maanantaisin alkaen 18. marraskuuta kello 9–18. Viimeinen rokotusmaanantai on 16.12.

Somerolaislasten influenssarokotuspäivät ovat keskiviikkona 20.11 ja 18.12 klo 15–18. Lapset voivat saada rokotteen myös tarkastusten yhteydessä.

Influenssaepidemia ei ole vielä alkanut Suomessa. Tartuntatautirekisteriin on ilmoitettu yksittäisiä influenssa A ja B -löydöksiä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL neuvoo ottamaan rokotteen ajoissa epidemian alkua, mielellään marras-joulukuussa. Suojan syntymiseen menee noin kaksi viikkoa. FL

Lue myös: 

Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – ”Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä”

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic