Lounais-Häme

Piippuaukiolle kesäksi pop up -myymälä – tarjolla lähituottajien elintarvikkeita

Piippuaukion osuuskunnan pitämässä Sigrid-myymälässä on vapusta alkaen aiempaa laajempi tuotevalikoima, kun hyllyille ja kaappeihin tuodaan paikallisten tuottajien lähiruokaa. Pop up -kaupan nimeksi valittiin Lähituottajien helmet.

Elokuun loppuun asti Sigridistä saa myymälän aukioloaikoina näillä näkymin esimerkiksi lihaa, Arctic Milkin juustoja, osuuskunta Yrttivillityksen tuotteita sekä Wehnäpaakareiden leipomuksia.

Tapahtumien aikana myynti laajenee myös pihalle.

 

Wehnäpaakareiden Katariina Simelius kertoo, että he aikovat tuoda Lähituottajien helmet -kauppaan myyntiin monipuolisesti erilaisia tuotteitaan.

-Meillä on Forssassa marketissa myynnissä leipää, mutta pop up -myymälään voi tuoda laajemman valikoiman, kuten tummaa vuokaleipää sekä pipareita, Simelius kertoo.

Uusia tuottajia mahtuu vielä pop up -kauppaan mukaan. Ilmoittautuminen on auki 23.4. saakka.

Sigridiä pyörittävän Piippuaukion osuuskunnan toiminnanjohtaja Marica Seutu kertoo, että osuuskunta huolehtii myyntipaikasta ja kassapalveluista, mutta tuottajat itse pitävät huolen tuotevalikoimastaan.

-Esimerkiksi vaalea leipä on aika lailla yhden päivän tuote, joten tarkoituksenamme on käydä joka päivä paikalla hoitamassa hyllyt kuntoon, Simelius sanoo.

-Tuoreita juureksia on tarjolla todennäköisesti tapahtumien aikaan ja muulloinkin sovittaessa, Seutu sanoo.

 

Simelius kokee, että myymälä on ennen kaikkea hyvä tapa markkinoida pienempien tuottajien elintarvikkeita ja samalla lisätä pientuottajien välistä yhteistyötä. Wehnäpaakarit sai hyviä kokemuksia samantyyppisestä yhteistyöstä joulun alla, kun Lions Club Forssa / Jokivarsi järjesti Citymarketin kiinteistössä kolmisen viikkoa auki olleen lähiruokatapahtuman.

-Pop up -myymälän kautta pienemmänkin tuottajan on helppo lisätä tunnettuuttaan, eivätkä maltilliset kustannuksetkaan mukaan lähtemiseksi ole esteenä, pop up -kauppa-ajatusta eteenpäin viemässä ollut Forssan Yrityskehitys oy:n toimitusjohtaja Maria Jokinen kertoo.

Jokinen ja Seutu antavat sijainnille erityiskehut. Seutu sanoo, että Forssaan saapuva matkailija poikkeaa Piippuaukiolle hyvin suurella todennäköisyydellä. Esimerkiksi Forssan museo vetää alueelle runsaasti matkailijoita.

-Alueella liikkuu paljon turisteja kesän aikana, ja myymälään on helppo piipahtaa, Jokinen sanoo.

-Piippuaukio on meille hyvä paikka olla esillä Forssan keskustassa, kun muuten olemme syrjässä Tammelan Sukulassa, Wehnäpaakareiden Simelius sanoo.

 

Piippuaukion osuuskunnalla riittää tällä hetkellä kiireitä, sillä Sigridin lisäksi ryhmän vastuulla on myös kirjaston kahvilan pyörittäminen. Kahvila tarjoaa arkisin keitto- ja salaattilounasta.

Osuuskunta otti kahvilan vastuulleen helmikuun alussa.

-Meillä on ollut ihan mukavasti kävijöitä. Enemmänkin voisi olla, mutta hyvin ihmiset ovat ottaneet tämän olohuoneekseen, Marica Seutu sanoo.

-Innolla odotamme kesää ja alueelle tulevia tapahtumia.

Sosiaalisessa mediassa järjestetyn nimikilpailun jälkeen kahvilan uudeksi nimeksi valittiin Kirjava.

-Ihmiset ovat tykänneet nimestä, se on hyvä, ytimekäs ja positiivinen, Seutu sanoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti