Lounais-Häme

Piiskaavat rankkasateet vaikeuttavat lasten jalkapallojoukkueen pelastamista luolasta Thaimaassa

Bangkok
27.06.2018, 08:34

Ulkomaat

Thaimaassa luolaan loukkuun jääneen lasten jalkapallojoukkueen pelastustyöt jatkuvat. Etsintä- ja pelastusoperaatio Chiang Rain provinssissa on jatkunut useita päiviä.
Monsuunisateiden aiheuttamien tulvien tukkimasta Tham Luangin luolasta yritetään löytää lasten jalkapallojoukkue ja heidän valmentajansa. Joukkueessa on 12 alaikäistä.
Luolassa vieraillut 11-16-vuotiaiden poikien joukkue jäi loukkuun lauantaina äkillisen tulvan vuoksi. Sadat pelastajat ovat yrittäneet poistaa tulvavesiä luolasta vesipumpuilla, mutta alueella jatkuva rankkasade on tehnyt työn tyhjäksi. Sateiden odotetaan jatkuvan keskiviikkona.
– Nouseva vedenpinta on suuri este pelastusoperaatiolle, ja yöllä satoi paljon, kertoo pelastustöitä johtava Khanchit Chomphudaeng uutistoimisto AFP:lle.
Johtajan mukaan yhteensä tuhat ihmistä osallistuu pelastustöihin. Mukana ovat Thaimaan laivaston sukeltajat ja armeijan erikoisjoukot.

Vedet nousivat 15 senttiä yön aikana

Sukeltajien mukaan nousevat tulvavedet ovat vallanneet luolan kolmannen kammion, jonka pituudeksi arvioidaan useita kilometrejä. Vedenpinta nousi yön aikana 15 sentillä, arvioivat sukeltajat.
Kadonneiden tilasta ei ole tietoa. Lasten ja valmentajan on arveltu paenneen tulvavesiä syvemmälle useita kilometrejä pitkään luolaan. Luola on tuttu lapsille ja näiden 25-vuotiaalle valmentajalle. Sukeltajat ovat löytäneet luolasta käden- ja jalanjälkiä.
Vierailijoita varoitetaan käymästä luolan sisällä sadekaudelle, mutta alueen rankkasateet alkavat yleensä vasta heinäkuun puolella. Luolan ulkopuolelta löydettiin joukkueen nuorten polkupyöriä, kenkiä ja reppuja.
Viranomaiset kertovat löytäneensä luolaan toisen sisäänkäynnin, jonka kautta luolaan yritetään laskea sukeltajia ja lisätarvikkeita. Useita päiviä loukussa olleille lapsille yritetään tuoda ruokaa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic