Lounais-Häme

Piispa Tammelassa starttaamassa tarkastusta

Huomenna palmusunnuntaina Tammelan seurakunta saa vieraakseen Tampereen piispa Matti Revon ja hiippakunnan konsultit Mirella Lehtolan ja Airi Raitarannan.

Piispa osallistuu kello 10 alkavaan messuun. Messusta siirrytään seurakuntatalolle kaikille avoimeen tilaisuuteen, jonka aluksi tarjoillaan keittolounas ja kahvi. Tämän jälkeen konsultit johtavat työskentelyn, jossa pyritään keskustelemaan siitä, missä seurakunta on juuri nyt ja mihin se on menossa. Eräs keskeiseksi noussut tavoite Tammelan seurakunnan toiminnassa on suuntautuminen pitäjän moniin kyliin niiden toiminnan ja hengellisen elämän vahvistamiseksi. Jo starttipäivään toivotaan mahdollisimman monien yhteistyötahojen osallistumista.

Piispantarkastuksen varsinainen visitaatioviikonvaihde on vasta 1.–3. päivä helmikuuta ensi vuonna mutta nykyisen tavan mukaan prosessi käynnistetään hyvissä ajoin. Tarkastusprosessi Tampereen hiippakunnassa on ennen muuta hengellistä matkakumppanuutta, jossa kapituli liittyy tukemaan seurakuntaa. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic