Lounais-Häme Jokioinen

Pikku-Liesjärven leirikeskus kohenee vauhdilla – Pihatyöt tehdään häiriöttä loppuun lisämäärärahan voimin

Pikku-Liesjärven leirikeskuksella ulkotyöt tehdään loppuun lisämäärärahan voimin. Työt sujuvat häiriöittä, kun leirikeskus ja uimaranta pysyvät koko kesän suljettuina.
Pikku-Liesjärven leirikeskukselle saadaan pian juokseva vesi. Kuluvana kesänä tehdään kaikki ulkotyöt, jotta tulevien vuosien remontit eivät häiritsisi pihan ja uimarannan käyttöä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Pikku-Liesjärven leirikeskukselle saadaan pian juokseva vesi. Kuluvana kesänä tehdään kaikki ulkotyöt, jotta tulevien vuosien remontit eivät häiritsisi pihan ja uimarannan käyttöä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kunnan omistama Pikku-Liesjärven leirikeskus ottaa kesällä harppauksen kohti nykyaikaa. Saneeraukseen varattiin kuluvalle vuodelle 35 000 euroa ja kunnanhallitus hyväksyi maanantaina vielä 15 000 euron lisämäärärahan.

Sen ansiosta kaikki leirikeskuksen piha-alueen kunnostustyöt saadaan tehtyä kuluvan vuoden aikana. Keväällä 2020 leirikeskuksen kehittämiseksi perustettu työryhmä esitti pihatöiden kiirehtimistä, koska leirikeskus ja uimaranta ovat suljettuna kuluvan kesän ajan. Töiden jatkaminen ensi vuonna olisi häirinnyt leirikeskuksen käyttöä.

– Työt ovat täydessä vauhdissa. Vesi- ja viemäriasennukset ovat käynnissä. Putkenvetoa ja pumppaamojen asennusta tehdään parhaillaan. Saunan ulkoverhousta on purettu ja hirsiä vaihdettu. Sauna maalataan punamullalla. Sinne valetaan uusi lattia ja se sisustetaan vielä myöhemmin uusiksi, kunnaninsinööri Kari Tasala selvittää.

Työt sisältyvät alkuperäiseen budjettiin. Niiden avulla saadaan juokseva vesi ja myös viemäröinti hoituu pykälien mukaan. Saunasta vedet eivät mene enää järveen.

Lisämäärärahan turvin rakennetaan grillipaikka rantaan. Lisäksi euroja käytetään kivien poistoon ja maan muokkaukseen niin, että paikka saadaan turvalliseksi lapsille.

– Rantaan tultaessa vasemmalla puolella on myös ryteikköä, joka siistitään. Siitä tehdään niittypuutarha, Kari Tasala kertoo.

Leirikeskusta kehittävän työryhmän intresseissä on Tasalan mukaan kehittää paikkaa kuntalaisten kesäkeitaaksi, jossa kelpaa viettää aikaa.

– Myös seudullista käyttöä on pohdittu. Mukaanlähtijöitä voisi tulla, kun paikat saadaan kuntoon. On selvää, että nykypäivänä asioita kannattaa pyrkiä viemään yhteistyöllä eteenpäin. Meillä on täällä hyvä ja rauhallinen paikka sekä puhdasta vesi järvessä.

Taloussuunnitelmassa leirikeskuksen kunnostamiseen on varattu vielä 35 000 euroa sekä vuodelle 2021 että 2022. Esimerkiksi majoitustilat ovat saneerauksen tarpeessa.

– Suunnitelmat ovat valmiina ja luonnokset olemassa jatkoa varten, Tasala sanoo.

15 000 euron lisämääräraha menee vielä valtuuston hyväksyttäväksi. Nyt edetään kunnanhallituksen päätöksen pohjalta, sillä asia etenee vasta syksyllä valtuustoon. FL

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic