Lounais-Häme

Pikkusudet esittelivät koripallotaitojaan Feeniksissä

Koripallojunioriseura Feeniks Basketin ensimmäinen kausi alkaa olla paketoituna. Lauantaina seuran nuorimmat harrastajat esittelivät taitojaan Feeniksissä. Kaikkiaan ryhmiä on kuusi, joissa on kauden aikana esiintynyt satakunta pientä harrastajaa.

Pienimmät koripalloilijat ovat kaksivuotiaita. He esiintyivät vanhempien seurassa ja hyvin tuntui monelta jo pallon pompottaminen sujuvan.

-Pienempien ryhmään voi lähteä mukaan, kunhan kävely sujuu, kertoi tilaisuuden juontajana toiminut Suvi Aaltonen, joka on myös yksi koriskoulun vetäjistä.

Seuraavassa ikäryhmässä eli 4–5-vuotiaissa tekeminen on jo itsenäisempää ja taidot karttuvat kovasti. Kaikki tekeminen pohjautuu lasten taitotasoon, jotta toiminta pysyy kaikille mielekkäänä.

Vanhimmat koriskoululaiset, eli 7–8-vuotiaat on jaettu tyttöjen ja poikien ryhmään, koska poikia on noin parikymmentä. Heistä osa harjoittelee Jokioisilla entisen maajoukkuepelaajan ja FoKoPo-kasvatin Juha Mäkelän johdolla.

-Tässä ikäryhmässä leikki vähenee ja peliharjoittelu alkaa. Kun tekeminen tulee tutuksi, lisätään vaikeutta, Aaltonen kertoi,

Kaikissa joukkuepeleissä joukkuehenki on tärkeässä asemassa. Sen luomista harjoitellaan kannustamalla muita. Koripallokoulussa korostetaan myös keskittymistä, oman vuoron odotusta ja toisten huomioimista.

Forssan Alun ja Koripoikien juniorit yhdistänyttä Feeniks Basketia ei olisi syntynyt ilman Kirsi Ylösmäen aktiivisuutta ja ponnisteluja. Seuran puheenjohtajana toimiva Ylösmäki myöntää, että ensimmäisenä vuotena on harjoiteltu kahden hieman erilaisen toimintatavan yhdistämistä. Hän uskoo, että tästä päästään ensi kaudeksi eroon, kun kaikki ovat tietoisia tekemisen suuntaviivoista.

-Paremmin on ensimmäinen vuosi sujunut kuin odotin. Vanhemmilta on tullut positiivista viestiä, että tämä on parasta, mitä nuorille on tapahtunut, Ylösmäki iloitsee.

Feeniks Basketilla on nyt noin 260 harrastajaa. Lauantain tilaisuus osoitti, että pienempien ryhmiin on tulijoita, joten jatkumoa löytyy. Ikäluokkien pieneneminen seutukunnalla tuo omat haasteensa, ja Ylösmäen mukaan seura pyrkii eri keinoin lisääminen koripalloharrastajien määrää.

-Olemme mukana erilaisissa tapahtumissa ja esimerkiksi eskaritapahtuma, jossa esikoululaiset pääsivät tutustumaan lajiin, jatkuu ensi kaudella ehkä kahtenakin päivänä. Aktivoidumme enemmän koulujen suuntaan, siinä ovat mukana myös Alun ja FoKoPon edustusjoukkueet.

Feeniks Basket pyrkii lisäämään lajiyhteistyötä myös muiden seurojen kanssa.

-Me tuemme monipuolista liikuntaa. Tärkeintä olisi, että nuoret liikkuisivat, Ylösmäki sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

Näkoislehti