Lounais-Häme

Piknikin aika on nyt – kylmä kosteus leviää koko maahan heti vapunpäivän jälkeen

Etelässä lämpötila laskee jopa kymmenen astetta, muualla Suomessa lähelle nollaa.
Ilmatieteen laitoksen ennustuksen mukaan vapunpäivän piknikillä munkkeja pääsee nautiskelemaan Forssassa noin 15 asteen lämpötilassa. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ilmatieteen laitoksen ennustuksen mukaan vapunpäivän piknikillä munkkeja pääsee nautiskelemaan Forssassa noin 15 asteen lämpötilassa. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vappuaaton iltaa päästään viettämään suuressa osassa Suomea poutaisessa ja selkeässä säässä.

Juhlailtaa pitempään ulkosalla viettävien on syytä pukeutua lämpimästi myös etelässä. Aattoiltaa seuraava yö on koko maassa varsin kylmä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.

–  Yön kuluessa mennään maan etelä- ja keskiosissa nollan vaiheille, Pohjois-Lapissa vähän pakkasenkin puolelle. Keski- ja Etelä-Lapissa sataa räntää tai lunta, kertoo meteorologi Jouko Korhonen STT:lle.

Vapunpäivän piknikkien viettoa sää suosii Suomen etelärannikolla ja itäosissa. Korhosen mukaan Turku–Tampere–Jyväskylä–Kuopio-rajan eteläpuolella päivä on vielä poutainen ja lämpötila voi yltää 15 asteeseen.

Kevään juhlan lämpötilat ovat siis lähellä vapun tavanomaisia lukemia muualla maassa paitsi Lapissa, missä jäädään hieman tavanomaisen alapuolelle.

Ilmatieteen laitoksen mukaan sateet saavuttavat maan etelä- ja itäosat vappupäivän illan tai seuraavan yön aikana.

–  Tässä mennään loppuviikko selvästi tavanomaista kylmemmässä säässä. Voi olla, että lämpötila putoaa etelässä kymmenellä asteella, Korhonen sanoo.

–  Ehkä etelässäkin jossain vaiheessa tulee valkoista taivaalta alas, mutta ei välttämättä kovin suuria määriä, hän jatkaa.

Lämpötila on etelässä loppuviikosta viiden asteen tuntumassa ja muualla maassa päivälämpötilatkin ovat nollan vaiheilla. Korhosen mukaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Etelä-Lapissa voidaan saada runsaampiakin lumisateita. STT

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic