Lounais-Häme

Pilvenmäellä täyteläinen ravipäivä

Suomen ravikartta on sen verran sekaisin, että 76-ravitkin juostaan tänä viikonvaihteena joka toinen päivä.

Ravipeliemme kärkituote T76-kierros ravataan lauantaina Kaustisilla ja pääsiäismaanantaina sitten Pilvenmäellä.

Pilvenmäen maanantainen pelipäivä käynnistyy jo ennen puolta päivää kun ravintolakatsomossa on tarjolla brunssi, jossa lähtee niin nälkä kuin janokin.

Runsas ravipäivä jatkuu ponilähdöillä, joita ajetaan peräti viisi kappaletta. Lapsille ja lapsenmielisille on tarjolla jos jonkinlaista hauskaa ja varsin koukuttava on myös Pilvenmäen T76-kierros.

Päivän helmi on tietysti Specialin finaali, jossa suurimmat suosikinpaineet ladataan Mäki-Tulokkaan Topin valmennustallin Tomacille. Viimeksi ruuna ei ollut ihan satku, mutta hoiteli karsinnan luokallaan.

Ricocone lienee vastustajista kovin eikä Double Boostkaan ilman kannatusta jää. Lähdön jokeriksi on tarjolla kimppatamma Real Red, jonka naruja tällä kertaa pitelee nuori, mutta jo kykynsä näyttänyt Jukka Torvinen.

Ykköspalkinto on 8 000 euroa, joten sen nappaaminen kiinnostaa toki kaikkia lähdön osanottajia.

T76-lähdöt käynnistyvät suomenheppojen tasoituksella ja tämän koitoksen ykköshevoseksi kansa äänestää Äänestäjän. Harri Kotilaisen peli on kyydeiltään varmasti lähdön ykkönen, mutta osoittanut myös epävarmuutensa. Rapin Aatos on hirmuiskussa eikä Vieskerin Valokaan voiton suhteen pihalla ole.

Kahdessa seuraavassa lähdössä kisaa myös paikallisia kykyjä. Toisessa 76-kohteessa nähdään huippuvireinen Erica Eme, joka sykäisee tulisen kirin suojajuoksun jälkeen. Lähtö on kuitenkin erittäin vaikeasti ennakoitava, joten rasteja ei kannata säästää.

Jussu Johanssonin tallista on kolmannessa kohteessa kaksikin menijää eli sisarukset Yasmine Lake ja Hila´s Manolito. Suosikkeja ne eivät ole, mutta yllättäjäehdokkaita.

Tässäkään lähdössä ei merkkejä sovi säästellä ellei sitten usko Piquant Strideen, jolla toki on hyvät näytöt.

Neljäs T76-lähtö on suomenhevosten tasoitusajo ja erittäin mielenkiintoista on nähdä kuinka huippulahjakas Lissun Eerikki välttää takamatkalta lähtevänä kaikki mahdolliset karikot.

Esa Holopaisen ajokki on taatusti lähdön kyvykkäin, mutta mutta. Monelta kupongilta löytyvät myös Sisuvius, Derek ja Tementikko.

Lämminveristen maililla mennään varmasti kovaa. Up Up And Away on saanut ykkösradan ja sen mikä Forss varmasti myös hyödyntää. Ori on kovassa kunnossa kuten taulukin kertoo.

Myös Bret Boko lähtee kovaa, joten ihan ilmaiseksi suosikki ei kärkipaikkaa pokkaa. Muitakin pelihevosia koitoksesta löytyy, sillä viivalla ovat myös Regent Zet, Express Duo ja I Won´t Dance.

Seitsemäs lähtö pitäisi olla lähes läpihuutojuttu Jeppas Pointerille, mutta Niemisen Markun Robin Roof ei tule antamaan mitään ilmaiseksi. Jos alku menee hullutteluksi, niin lusikkansa soppaan pistävät myös Arctic Ile, Zo Zo Hoss, Past Or Flash ja mahdollisesti muutama muukin.

T76-vihje Pilvenmäelle maanantaiksi:

1. Äänestäjä (7), Rapin Aatos (13) (10, 1)

2. Flight April (10), Like You (13), Erica Eme (2) (7,3)

3. Piquant Stride (7), Add A Lil Zet (3) (4,1)

4. Lissun Eerikki (15), Sisuvius (14), Tementikko (2) (4,6)

5. Up Up And Away (1) (8,9)

6. Tomac (5), Ricocone (9), Double Boost (4), Real Red (1) (11,6)

7. Jeppas Pointer (4), Robin Roof (5) (12,8)

2 x 3 x 2 x 3 x 1 x 4 x 2 riviä = 288 riviä a 0,5 € = 14,40 €

Muut lähdöt:

1. Call Me Wood (12), Piece Of Snappy (6), Rockmeadow Tom (3)

2. Vaulammin Helmi (12), Jori Pollea (4), Ruusun Eka Vekara (10)

3. King Of Memory (11), Vivaldi Avenger (7), Rose Coger (6)

4. Tuli-Rubiini (2), Valppaus (6), Julmin (11)

5. Carleman (7), Capo The Eemil (4), Callela Fancyman (9)

Uusimmat

Fingerpori

comic