Lounais-Häme Forssa

Pilvenmäen strategiatyö käyntiin – Raviradalle oma Ascot-tapahtuma?

"Voisiko esimerkiksi Tammavaltikan yhteydessä järjestää Ascot-tyylisen tapahtuman, joka toisi Suomen eliitin hatut päässä kerran vuodessa Forssaan ja Pilvenmäelle."
Viestinnän moniottelija Jan Erola kannusti kuulijoita ajattelemaan isosti. Kuva: Lassi Puhtimäki
Viestinnän moniottelija Jan Erola kannusti kuulijoita ajattelemaan isosti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pilvenmäen raviradan alueen kehittämistä pohdittiin maanantaina. Seutukunnan toimijoita oli kutsuttu käynnistyvän Pilvenmäen strategiatyön kick-off -tilaisuuteen. Pilvenmäen tulevaa toimintaa ohjaava strategia julkaistaan ensi syksynä.

Pilvenmäki järjestää vuonna 2021 Kuninkuusravit, jotka kokoavat Forssan seudulle yli 50 000 ihmistä nauttimaan yhdessäolosta, raviurheilusta ja huikeasta tunnelmasta. Pilvenmäen alueen kehittämiseen tähtäävällä strategialla haetaan kiinnekohtia tulevaisuuden raviradan rooliin niin lajin, muun urheilun, tapahtumakehittämisen kuin elinkeinoelämänkin puolelta, Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen totesi.

Raviradalla järjestetyssä tilaisuudessa kuultiin neljä alustusta, joiden tavoitteena oli olla herätteleviä puheenvuoroja myös koko seutukunnan kehityskohteiden ratkaisemiseksi.

Viestinnän moniottelijaksi esittäytynyt Jan Erola puhui raviratojen infran monipuolisesta hyödyntämisestä ja kehittämisen vaikutuksista ravitapahtumiin. Erola kannusti ajattelemaan isosti ja ideoi Pilvenmäen raviradalle vuosittain yhtä tai kahta tapahtumaa, jotka vetäisivät väkeä Forssaan.

– Voisiko esimerkiksi Tammavaltikan yhteydessä järjestää Ascot-tyylisen tapahtuman, joka toisi Suomen eliitin hatut päässä kerran vuodessa Forssaan ja Pilvenmäelle, Erola pohti.

Sijaitsee keskeisellä paikalla

Erola totesi Pilvenmäen vahvuudeksi muun muassa, että se sijaitsee keskeisellä paikalla eikä paikkakunnalla ole kilpailevia tapahtumakeskuksia.

Erola kehotti paikkakuntia hyödyntämään omia vahvuuksiaan, vaikka ne tuntuisivat absurdeiltakin. Esimerkkinä tästä hän mainitsi Ruokolahden leijonan.

– Vaikka leijona ei olisi edes totta, tarina on hyvä ja kaikki muistavat sen ja liittävät sen Ruokolahteen, Erola sanoi.


”Vaikka leijona ei olisi edes totta, tarina on hyvä ja kaikki muistavat sen ja liittävät sen Ruokolahteen.”


 

Erola kannusti myös tilaisuuden osallistujia ideoimaan sitä miten Pilvenmäkeä voitaisiin kehittää. Esille tuli muun muassa Pilvenmäen hyödyntäminen lasten ja lapsiperheiden tapahtumien tai suurten musiikkitapahtumien järjestämispaikkana tai Forssa Film Officen elokuvien tapahtumapaikkana. Pilvenmäelle ideoitiin myös esimerkiksi lentopallon Power Cupia, beach volley -turnausta, urheilutapahtumien live-keskusta tai yötansseja. Hevosen ympärille ideoitiin myös erilaista toimintaa, kuten some-kuvien ottamista hevosen kanssa tai Feeniks-nimisen nimikkohevosen hankkimista.

Liikaa perinteisen toiminnan orjia

Hirvonen totesi Pilvenmäen ison alueen sopivan hyvin myös muuhun toimintaan kuin ravien järjestämiseen.

– Raviratoja ei juurikaan käytetä Suomessa tapahtumakeskuksina. Olemme liikaa perinteisen toiminnan orjia. Meidän pitäisi katsoa myös ulkopuolelle ja löytää toiminnan järjestämiseen kumppaneita, Hirvonen sanoi.

Turun AMK:n lehtori Jaakko Haltia kertoi tilaisuudessa lentopallon Mestaruusliigassa pelaavan Hurrikaani-Loimaan tarinasta osaksi kaupungin brändiä ja merkittäväksi valtakunnallisesti tunnetuksi joukkueeksi. Rahapelialan konsultti Jari Vähänen puhui ravipelaamisen muutoksesta ja raviurheilun mahdollisuuksista. Hevosopiston valmennuskeskuksen johtaja Pirkko Herd puhui Hevosopiston valmennuskeskustoiminnan kehityskaaresta. Tilaisuudessa järjestettiin myös workshopeja, joissa pohdittiin ideoita Pilvenmäen kehittämiseksi. FL

Lue myös: Kepparihuuma valtasi Pilvenmäen – Keppihevonenkin voi pillastua tai karata

Luitko tämän? Pilvenmäen raviradalla tehdään perjantaina etätöitä: Ravihub houkuttelee erilaiseen työpäivään – Mutta peruuko kevääntulo lounasravit?

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic