Lounais-Häme

Pilvenmäen vanha katsomo suojelun väärtti

Forssan Pilvenmäellä usein vieraillut Hevosurheilu-lehden päätoimittaja Jussi Lähde ehdottaa, että Pilvenmäen vanha katsomo pitäisi suojella.
- Se vanha katsomo on ensinnäkin historiallisesti ainutlaatuinen. Tällaisia vastaavia ja tämänkokoisia katsomoita siltä ajalta meillä ei ole Suomessa juurikaan säilynyt. Näen vanhan katsomon säilyttämisen historiallisesti ja yhteiskunnallisesti arvokkaana.

Jussi Lähde on työskennellyt Vanajanlinnassa, jonka suojelu ei ole hänestä mitenkään rajoittanut alueen ja toiminnan kehittämistä.
Forssan Seudun Hippoksen puheenjohtaja Isto Mäki-Tulokas toteaa, että Pilvenmäen vanha katsomo kaipaisi remonttia. Tiloja pitäisi hänen mukaansa nykyaikaistaa, jos katsomoa mielii käyttää. Puheenjohtaja lupaa, että hallitus voi ensi kokouksessaan ainakin keskustella suojeluehdotuksesta.
- Jos se vaatii kalliita remontteja, ei sekään ole hyvä… Se olisi varmasti pitkä penni. Siihen eivät varmasti riitä Forssan Seudun Hippoksen resurssit, mutta kiinni se on siitäkin, kuka maksaa mitäkin.

Lue lisää lauantain Forssan Lehdestä.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic