Lounais-Häme

Pilvenmäki ja HPK muodostavat joukkueen Raviliigaan

Pilvenmäen ravirata ja jääkiekon Liigassa pelaava HPK muodostavat yhteisen joukkueen ensi kuussa käynnistyvässä uudessa Raviliigassa.

Jääkiekko ja raviurheilu toteuttavat Raviliigan nimissä yhteisen markkinointitempauksen. Kaksitoista liigajoukkuetta ja yksitoista ravirataa muodostavat edellisvuosien Raviliigojen tapaan hevosenomistajan ravikimppoja. Joukkueiden väreissä kilpailevat hevoset mittaavat paremmuuttaan vuoteen 2020 saakka jatkuvassa Raviliigassa.

Forssan Seudun Hippoksen toiminnanjohtajan Elina Hirvosen mukaan yhteistyön tuloksena sekä raviurheilu tulee näkymään Hämeenlinnan Ritariareenalla että jääkiekkoilu Pilvenmäellä.

– Tämä tuo lisäsisältöä molempien tahojen markkinointiin ja tarjoaa esimerkiksi HPK:lle näkyvyyttä kiekkokauden ulkopuolellakin. Kannustamisen ja yhdessä tekemisen merkeissä HPK järjestänee faneilleen ravimatkoja Forssaan ja kyllä mekin varmaan pääsemme vierailemaan Hämeenlinnan hallissa, Hirvonen arvelee.

– HPK:n pelurit pääsevät Forssassa hevosen kyytiin ja raviliigahevosemme tulee varmasti näkymään tavalla tai toisella Hämeenlinnan hallissakin.

Pilvenmäki lähtee Raviliigaan nyt jo kolmatta kertaa. Ensimmäisellä kerralla Pilvenmäen valmentajana toimi Juha-Pekka Vilkman ja toisella kerralla Tapio Mäki-Tulokas. Nyt Pilvenmäen/HPK:n valmentajaksi on nimetty Ville Mäkelä. Mäkelä on siirtämässä talliaan Pilvenmäeltä Urjalaan, mutta syyskuussa valikoituva raviliigahevonen nähdään silti Pilvenmäelläkin.

– Raviliiga on erittäin tervetullut hanke. Suomessa isot urheilulajit eivät tee liikaa yhteistyötä, toivottavasti pystymme olemaan tässä suunnannäyttäjiä. On ollut hienoa huomata, että liigaseurat ovat lähteneet Raviliigaan aktiivisesti mukaan. Tämä antaa hyvän mahdollisuuden Liigalle näkyä myös kesäaikaan. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia uudenlaisia mahdollisuuksia Raviliiga tuo Liigalle ja liigaseuroille, Jääkiekon SM-liiga Oy:n myynti- ja yhteysjohtaja Juha Kuosa kommentoi.

Myös Suomen Hippoksessa yhteistyötä odotetaan innolla.

– Raviurheilun piirissä aiemmin toteutetut jättikimpat ovat onnistuneet hienosti ja tuoneet raviurheilun pariin uusia hevosenomistajia sekä antaneet positiivista potkua myös hevoshuutokaupalle. Yhteistyö jääkiekon kanssa tarjoaa mahdollisuuden ristiinmarkkinoida molempia lajeja mielenkiintoisella tavalla. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tuoda hevosen ja ravien elämyksellisyyttä tutuksi jääkiekon innokkaille seuraajille, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sanoo.

Raviliigassa alueelliset joukkueet koostuvat 1 000 osuuden hevoskimpoista, joiden yksi omistusosuus maksaa 100 euroa. Osuuden omistajalle ei tule Raviliigan aikana mitään muita kuluja. Raviliigojen hevoset hankitaan 15.9. Ypäjän varsahuutokaupasta.

Raviliigan lopussa vuonna 2020 joukkueiden hevosten saavuttamasta ravipalkintosummasta ja myyntihinnasta 50 % luovutetaan liigaseurojen valitsemaan kohteeseen, esimerkiksi juniorityöhön. 50 % maksetaan takaisin omistajille, jotka voivat luovuttaa osuutensa hyväntekeväisyyteen.

Raviliigan 2017 osuuksien myynti alkaa toukokuussa.

Raviliigan 2017 liigaseurat ja raviradat:
HIFK – Vermon ravirataHPK – Forssan ravirataIlves – Teivon ravirataJukurit – Mikkelin ravirataJYP – Jyväskylän ravirataKooKoo – Kouvolan RavirataKärpät – Oulun RavirataPelicans – Lahden ravirataSaiPa – Lappeenrannan ravirataSport – Powerparkin ravirataTappara – Teivon ravirataTPS – Turun ravirata

Uusimmat

Fingerpori

comic