Lounais-Häme

Pilvenmäki Specialin kotivoitosta mennyt aikaa

Special on muotoutunut Pilvenmäen raviradan merkityksellisemmäksi suurkilpailuksi ja lähinnä siksi, että sen konsepti oli alkuun ennen kokematon. Nyt lähes vastaavia kisoja ajetaan jo joka toisella radalla.

Kotivoittoja kisasta ei ole liiemmin herunut, mutta vuonna 2000 sellainen nähtiin, kun Anssi Nurminen ajoi Antti Tuomolan omistaman Active Effectiven kisan ykköseksi. Eniten Special-voittoja on kuskina ahnehtinut Antti Teivainen, joita hänellä on neljä.

Toinen kotivoitto saattaa lauantaina olla lähellä, sillä Dodiin Stablen omistama ja Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama Didi Hoss on kisan kuumimpia suosikkeja.

Helpolla ykkönen ei kuitenkaan irtoa, sillä finaalijoukko on tällä kertaa tasaväkisempi kuin koskaan.

Lauantaisen T76-kierroksen peli-iloa ja -himoa lisää se, että jackpotissa on tarjolla 114 573 euroa, joten Pilvenmäen kierroksen vaihto saattaa nousta kuluvan vuoden parhaaksi.

T76-peliin on tarjolla sopivasti varmaehdokkaita, mutta yllätyksiltäkään tuskin vältytään ja siksikin, että lähtöihin on sisällytetty kaksi reilun kolmen kierroksen koitosta.

 

Peli käynnistyy suomenhevostammojen 2 140 metrin ryhmäajolla, jossa eniten peliä kerää huipputamma Akaasia pitkästä tauostaan huolimatta. Tamma on tuskin parhaimmillaan puolen vuoden paussilta, joten varmaksi se ei käy.

Kuitille kuuluvat Akaasian lisäksi ainakin Pörnä-Tyttö, Kemun Muisto, Niemen Cecilia ja Ryti-Tyttökin.

Toisessa kohteessa nähdään melkoinen ottelu Her Royal Highnessin ja El Fitzgeraldin välillä. Ensin mainittu on nopeampi lähdössä ja jälkimmäinen puolestaan rutistaa aina loppuun.

Kolmannessa kohteessa kysytään kestävyyttä kun suomenhepat kisaavat 3 140 metrin tasoituslähdössä. Siporin Santtu on jonkinlainen suosikki, vaikka sen isäpuolelta ei ole liiemmin stayereita tullutkaan. Lähdössä on mielenkiintoinen ohjastajanvaihdos kun pystyvää, mutta epävarmaa Valssausta ohjastaa Arto Hammar.

Naomi Wibb on neljännessä kohteessa suosikki kun sillä on juoksulanka ja matkana maili. George Birdland tulee Pasi Väisäsen tallista ja Pasin hevoset ovat tietäjien mukaan aina kunnossa. Grainfield Fanny ja Lovetown löytyvät myös monelta lapulta.

 

Specialin finaali on ollut aina arvaamaton ja sitä se on nytkin, sillä viivalla on tusinan verran toistensa kaltaisia ravureita.

Didi Hoss saa kotiradan hevosena suosikin paineet, mutta samaa kaliiberia ovat myös Enjoy´s Paycheck, New Life Wheels, Absolut Arctica ja koko lailla kaikki 7 muutakin. Pienet asiat ratkaisevat kuka kymppitonnin ykkösen lopulta kuittaa.

Tulinko on hevonen allekirjoittaneen mieleen ja kun sillä on ykkösratakin, niin selvää varma-ainesta. Jussi Miettisen kruununjalokivi lähtee kovaa eikä lopussakaan hidastele, joten koko matkan johto on todella lähellä.

Peli päättyy lämpöisten ryhmäajoon ja matkana raastava 3 140 metriä. Zeus Kempiä pelataan varmasti eniten, mutta melkoinen sisupussi on myös Olli Koivusen luotsaama Shadow Of Brisbane. Jos näistä huippuruunasta ei kumpikaan voita, niin rivin arvo nousee rapsakasti.

T76-vihje Pilvenmäelle lauantaiksi:

1. Akaasia (5), Kemun Muisto (4), Niemen Cecilia (3), Ryti-Tyttö (6) (1,10)

2. EL Fitzgerald (3), Her Royal Highness (1) (12,6)

3. Siporin Santtu (8), Onnetööri (3), Morison (9) (13,5)

4. Naomi Wibb (7), George Birdland (10) (12,1)

5. Didi Hoss (3), Enjoy´s Paycheck (4), New Life Wheels (2) (1,5)

6. Tulinko (1) (5,10)

7. Zeus Kemp (4), Shadow Of Brisbane (11) (2,7)

4 x 2 x 3 x 2 x 3 x 1 x 2 riviä = 288 riviä a´0,05 = 14,40 €

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti