Lounais-Häme Forssa

Pilvenmäki Specialin voittojahtiin suoraan kotitallista: Miss Maverick on selättänyt ongelmansa

Miss Maverick on kotiradan toivo finaalissa.
Miss Maverick on ravuriksi pienehkö mutta sisällä on suuri moottori. Miss Maverickia esittää Tiina Koskela. Kuva: Tapio Tuomela
Miss Maverick on ravuriksi pienehkö mutta sisällä on suuri moottori. Miss Maverickia esittää Tiina Koskela. Kuva: Tapio Tuomela

Pilvenmäki Specialin edellisestä kotivoittajasta on kulunut 13 vuotta. Yrittäjiä on joka vuosi ja tällä kertaa kotiradan toiveet kohdistuvat Miss Maverickiin.

5-vuotias tamma on Tapio Mäki-Tulokkaan valmennuslistalla. Miss Maverick ei kuitenkaan asu Sukulassa vaan Mäki-Tulokkaan varsatallilla Pilvenmäellä, jossa toimintaa pyörittävät Tiina ja Juha Koskela.

– Me treenaamme periaatteessa vain varsoja, mutta Missi on meidän osa-omistuksessa, ja osin sen takia Pilvenmäellä, Tiina Koskela kertoo.

Tämän vuoden finaalin suurimmat suosikit lienevät Hightower Comery ja Justine Case. Miss Maverickia veikataan yleisesti sijoilla 3–5, mutta Koskelat lähtevät luottavaisena kohti lauantaita. Karsinnassa Miss Maverick juoksi pitkään kolmatta rataa ennen kuin pääsi johtavan rinnalle.

– Missin karsintajuoksu oli todella hyvä. Tommi (Kylliäinen) sanoi jälkeenpäin, että olisi pitänyt ajaa matkalla kovempaa. Missin vauhti ei riittänyt 12-lopetuksessa voittajalle mutta väsynyt se ei ollut, Koskela mainitsee.

Lauantaille vauhtia on luvassa lisää, sillä Miss Maverick saa etukavioihin alumiinikengät.

– Keveämmillä kengillä on iso merkitys Missille.

Miss Maverick tuli Koskeloiden treeniin 1,5-vuotiaana. Tamma oli superlupaus ja siirtyi 2-vuotiaana Ruotsiin Timo Nurmoksen treenitalliin. Raviurheilussa kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan.

Miss Maverickin kohdalla ongelmat kasaantuivat, ja se palasi kotiin 3-vuotissyksyllä. 4-vuotiaana tamma väläytteli mutta kausi oli rikkonainen.

Koskelat uskovat, että Miss Maverickin suunta on edelleen ylöspäin.

– Takana on nyt ensimmäinen ehjä treenitalvi. Vanhat vaivat pitää ottaa edelleen huomioon kaikessa tekemisissä, mutta tilanne on hallinnassa. Jos Missi saa olla vuoden kaksi terveenä, uskomme siihen todella paljon.

Kuinka korkealle se voisi nousta?

– Kyllä me olemme Juhan kanssa edelleen sitä mieltä, että sillä on mahdollisuudet Suomen tammahuipulle. On sillä niin raaka fysiikka.

Jotta terveydentila pysyy hallinnassa, Koskelat laaseroivat tamman kahdesti viikossa eli aina hiittipäivän jälkeen. Kerran kuukaudessa tamma hierotaan läpikotaisin.

Vapaa-aikansa Miss Maverick viettää pihattotarhassa noin 300 metrin päässä Pilvenmäen maalipaalusta.

Langan takana sillä on Si Lucky. Parista on tullut erottamaton. Jos toinen otetaan sisätiloihin, on toinenkin otettava – muuten menee kuppi nurin.

Lauantaina kaksikon ei tarvitse olla pitkään erillään. Onko kotiradalla starttaamisesta etua?

– Missi ei ole jännittäjä, mutta ainahan omasta tallista käsin on rennompi startata, Koskela kertoo.

Miss Maverickin juoksua jännitetään kautta Suomen: kimppatammalla on omistajia Helsingistä Tornioon.

Paikallisten menestystoiveet eivät ole vain Miss Maverickin varassa. Urjalan Wilhelm Nash tavoittelee menestystä hopeafinaalissa. Ruuna on kohonnut jo lähelle lämminveriparhaimmistoa, mutta Pilvenmäen kaarteet eivät suosi sitä. Wilhelm Nash on silti yksi kolmesta kovasta Atupemin ja Shadow Of Brisbanen rinnalla.

Forssalaisruuna Juiceman kisaa pronssifinaalissa ja on palannut jälleen tasolleen. Voitto roikkuu ilmassa, tulisiko se jo lauantaina?

Kiinnostava on myös ypäjäläisori Julmin. 7-vuotias Julmin avaa kautensa, ja siitä on lupa odottaa Lounais-Hämeen parasta suomenhevosta vuosimallia 2019.

Valtakunnan suomenhevoshuipulle Julmin tuskin nousee vielä tänä vuonna. Niistä kaikkein kovimmista Forssassa esittäytyy Tähen Toivomus, joka saa haasteen tallikaveri Ellin Sisulta ja Suomen ykkösruuna Polaralta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

26.5.2020

Fingerpori

comic