Lounais-Häme

Pilvenmäki Specialissa uusi kilpailuennätys

raviurheilu

Forssa

Forssan raviradan päätuote Pilvenmäki Special ei sujunut ihan käsikirjoituksen mukaan, mutta niin kovaa siinä mentiin, että voittaja noteerasi uuden kilpailuennätyksen.

Papa Corleone ei uloimmalta lähtöradaltaan lukeutunut ihan kuumimpiin suosikkeihin, mutta se ei tahtia haitannut kun Hannu Torvisen ohjastama 5-vuotias ruuna tuplasi tienistinsä hankalan juoksun jälkeen.

Kisa käynnistyi pelisuosikki Tomacin laukalla ensimmäiseen kaarteeseen ja kärkipaikasta kisasivat sen jälkeen Armani Press ja Double Boost. Jälkimmäinen vei tämän kisan, mutta se maksoi 10,0-aikaisen avauksen. Mika Forss sai sen jälkeen ottaa vauhtia pois, mutta lönköttelyksi juoksu ei missään vaiheessa mennyt.

Papa Corleone hivuttautui toista rataa pitkin hiljalleen kohti kärkeä ja loppusuoralla se nakersi johtohevosen vastarinnan eleettömästi ja varmasti.

Double Boost saa juoksunkulun suhteen kakkossijastaan puhtaat paperit. Peter Lindroos ohjasti Boulder Luckyn yllätyskolmoseksi.

Papa Corleonen voittajaksi merkittiin 14,0 eikä tämän kovempaa lauantaina menty kuin lämminveristen maililla, jossa Regent Zet pysäytti kellot aikaan 12,9.

Voittajaa ohjastanut Hannu Torvinen myönsi voittajahaastattelussa, että kaverin (Tomac) epäonni oli hänelle ja Papa Corleonen onni.

– Annoimme Armani Pressin ja Double Boostin kisata kärkipaikasta ihan rauhassa ja yritimme pitää oman tempomme mahdollisimman tasaisena. Loppupuolikkaalla en juuri muita valjakkoja vilkuillut, mutta kun johtavan selkä läheni koko ajan ja ruuna polki rehellisesti, niin ykkönenhän sieltä irtosi.

Specialvoitto oli Torviselle uran ensimmäinen, mutta mikäli miehen ura jatkuu samaan suuntaan kuin se on viime vuodet tehnyt, niin lisää on luvassa.

Pilvenmäen raviliigavarsa Real Redille sattui vaisumpi päivä, eikä se menestynyt.

Hannu Torvisen ohjastama Papa Corleone voitti Pilvenmäki Specialin 8000 euron pääpalkinnon. KUVA: Lassi Puhtimäki

 

Uusimmat

Fingerpori

comic