Lounais-Häme

Pilvistä ja tavanomaista lämpimämpää säätä luvassa Suomeen

Helsinki
04.11.2018, 21:22

Kotimaa

Leuto ja pilvinen sää jatkuu Suomessa myös alkavalla viikolla. Lämpötila pysyy tavanomaista korkeampana, ainakin muutaman asteen ajankohdan keskimääräisen yläpuolella.
– Jutun juoni ei muutu juurikaan. Paikoin voi tulla tihkua, ja pilvisyys on enimmäkseen runsasta, kertoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Erik Saarikalle sunnuntaina.
Etelänpuoleinen virtaus tuo lähipäivinä maahan tihkusateita. Lämpötila pysyy Etelä- ja Keski-Suomessa kymmenen asteen tienoilla. Lapissa lämpöasteita mitataan lähipäivinä muutama.
– Keskiviikko voi olla Lapissa vähän viileämpi, jolloin siellä saatetaan käydä pakkasen puolella. Sen jälkeen kuitenkin Lappiin asti levinnee jälleen lämmintä ilmaa, täydensi päivystävä meteorologi Helena Laakso.
Viikon alussa maanantaina aurinko saattaa pilkahdella pilvien lomasta ainakin Keski-Suomessa. Keskiseen Suomeen on annettu maanantaille myös varoitus mahdollisesti vaarallisen liukkaasta ajokelistä. Liukasta teillä saattaa olla maanantaina myös Lapin pohjoisosissa.
Tuuli voi yltyä vaaralliseksi maanantaina Pohjanlahden merialueilla Selkämeren pohjoisosassa ja siitä ylöspäin.

Atlantti puhkuu matalapaineita Eurooppaan

Muualla Euroopassa sääilmiöiden huomion keskipisteenä ovat olleet Italian rajut tulvat ja rankkasateet. Niissä oli sunnuntaihin mennessä menettänyt henkensä jopa 30 ihmistä.
– Italian yllä pyörii matalapaineita edelleen lähipäivinä. Sinne on tiedossa yhä ukkoskuuroja ja sateita, Laakso kertoi.
Viikon keskivaiheilla Italian tulvakriisiin voi hänen mukaansa olla tulossa vähän helpotusta.
– Loppuviikolla niille seuduilla näyttäisi kuitenkin saapuvan taas sateita.
Atlantilla pyörii alkavalla viikolla matalapaineita. Osin niiden ansioista Suomeen asti nousee etelästä lämmintä ilmaa.
– Sateita Atlantin matalat tuovat viikon mittaan useaan kertaan varsinkin Britteinsaarille, meteorologi Laakso lisäsi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti