Lounais-Häme

Kanta-Hämeeseen varoitus huonosta ajokelistä, kosteat tienpinnat voineet jäätyä yön aikana

Liukkaus ei aiheuta yhtään liikenneonnettomuutta, vaan aina mukana on ihmisen toimintaa. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Kuvituskuva: Ville-Veikko Kaakinen

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen huonosta ajokelistä useaan maakuntaan tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Etenkin Turun seudulta Kajaaniin yltävän alueen itäpuolella on ollut kosteita tienpintoja, jotka ovat voineet jäätyä yön aikana. Lauantaina aamulla puoli kuuden aikaan varoitukset olivat voimassa Varsinais-Suomessa, Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa.

–  Sateet ovat olleet osin paikallisia, joten tiessä on voinut yllättäen ollakin joku kostea kohta, joka on jäätynyt, huomauttaa päivystävä meteorologi Ari-Juhani Punkka.

Sateet hiipuvat keskipäivään mennessä. Vielä iltapäivällä voi sataa jonkin verran itäisimmässä Suomessa, paikoin länsirannikolla ja Lapin pohjoisosassa.

–  Kyllä aurinko varmaan pääsee paikoitellen näyttäytymään iltapäivällä, mutta yleiskuva on harmaahko. Todennäköisimmin aurinko voi pilkahtaa Oulun ympäristössä.

Lämpötila on niukasti plussan puolella ympäri Suomen. Etelä-Suomessa voidaan päästä viiteen lämpöasteeseen, muualla asteet jäänevät kahteen tai yhteen asteeseen.

Päivitetty kauttaaltaan 5.10 klo 8.22

Uusimmat

Fingerpori

comic