Lounais-Häme

Piristynyt FoKoPo kiri takaa ohi

FoKoPo nousi vaikeuksista voittoon sunnuntaina Järvenpäässä. JKS piti pitkään Koripoikia sillassa, mutta FoKoPo paransi otteitaan illan edetessä ja nousi A-divisioonan pelissä lopulta neljän pisteen voittoon 79–83 (45–33).

FoKoPo oli ottelun alkupuolella suurissa vaikeuksissa. Jalka liikkui yhtä tahmeasti kuin perjantain tappiollisessa Lahti-pelissä, eivätkä levypallotkaan tuntuneet jäävän forssalaisten hyppysiin.

Hyvin liikkunut JKS vei ensimmäisen neljänneksen 25–16 ja tauolle mentiin kotijoukkueen reilussa 12 pisteen johdossa.

-JKS sai alussa tosi paljon pisteitä nopeista hyökkäyksistä, me olimme jatkuvasti askeleen perässä, FoKoPon valmentaja Jouni Grönroos kertoi.

Tauolla Grönroos sai pumpattua omiinsa ryhtiä. FoKoPo pelasi kolmannen jakson selvästi aiempia pirteämmin. Puolustus alkoi pitää ja nyt FoKoPo pääsi puolestaan nostelemaan pinnoja nopeiden hyökkäysten päätteeksi.

FoKoPo vei jakson pistein 24–16 ja joukkue lähti viimeiselle neljännekselle enää neljän pisteen takamatkalta.

Koripoikien hyvä vire jatkui ja joukkue hivuttautui ensin tasoihin ja kohta muutaman pisteen johtoon. JKS taisteli Leo Tarjanteen ja HL Colemanin johdolla tiukasti loppuun saakka, mutta fiksusti päätösminuutit pelannut FoKoPo piti johtonsa.

-Meiltä löytyi tarvittava määrä energiaa. Hyökkäsimme lopun terävästi, mutta maltillisesti, Grönroos kiitteli.

FoKoPosta neljä pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin korilukemiin. Teemu Sulonen pussitti peräti 29 pistettä. Amerikkalaisista Bruce Reed heitti 19 pinnaa, Roderick Flemings ja Shamarr Bowden kumpikin 13 pinnaa.

JKS:n kippari Leo Tarjanne upotti 23 pistettä, HL Coleman teki 17 pinnaa. Sentteri Arsene Towa sen sijaan pysyi hyvin Koripoikien pihdeissä, hän jäi nyt kahdeksaan pisteeseen.

FoKoPo nousi voitolla 12 pisteeseen ja A-divisioonan sarjataulukossa kolmanneksi. Edellä ovat Lahti ja helsinkiläinen ToPo.

FoKoPon seuraava peli on ensi sunnuntaina Forssassa, joukkue saa vieraakseen Grönroosin hyvin tunteman Porvoon Tarmon.

-Tarmo on pelannut kauden alun hyvin, sillä on erinomaiset jenkit. Meidän täytyy puolustaa hyvin, jos aiomme voittaa, Grönroos kertoi. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti