Lounais-Häme

Pirjoriitta Olkkonen koulukeskuksen rehtoriksi

Tammelan koulukeskuksen rehtoriksi on valittu Pirjoriitta Olkkonen. Hän toimii tällä hetkellä rehtorina Espoossa ja aloittaa näillä näkymin koulukeskuksessa elokuussa.

Rehtorin virkaan haki 15 pätevää hakijaa, mikä kunnanjohtaja Kalle Larssonin mukaan on poikkeuksellisen suuri määrä.

-Aikaisemmin haut ovat olleet tosi niukkoja. Nyt haastatteluun kutsuttiin kuusi hakijaa. Tavoitteena oli valita heistä kolme jatkoon ja soveltuvuustesteihin. Neljä kuitenkin valittiin ja heistä kahden välillä tehtiin lopullinen valinta, Larsson kertoo.

Larssonin mukaan koulukeskus saa Olkkosesta pitkän kokemuksen omaavan ammattijohtajan.

-Tämä on meille ainutlaatuinen tilaisuus, Larsson sanoo.

Poikkeuksellisen Tammelan rehtorivalinnasta tekee se, että se suoritettiin uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Oppilaat ja henkilökunta olivat alusta saakka mukana prosessissa. Opettajat kertoivat, millaista johtajuutta he haluaisivat ja miten he mahdollistaisivat onnistumisen. Haastatteluissa oli mukana oppilaskunnan edustajat.

-Neljä loppuvaiheen kandidaattia kierrätettiin koulukeskuksessa. Sen toteuttivat oppilaat, kertoo Larsson.

Kahden loppusuoralle selvinneen hakijan erot olivat Larssonin mukaan johtamisfilosofiassa.

-Organisaation kannalta tällä valinnalla on iso merkitys. Tänne tarvittiin johtajuutta ja nyt sitä saamme, Larsson huomauttaa.

Tammelan valintaprosessi on toistaiseksi sen verran vähän käytetty, että sen kokemuksia halutaan kuulla muuallakin. Sivistystoimenjohtaja Mari Haapaselle onkin sadellut puhujatoiveita eri puolita. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic