Lounais-Häme

Pirkanmaa näytti vihreää sairaalakimpalle

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sairaalayhteistyö etenee. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto antoi maanantaina hallitukselle valtuudet perustaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa alustayhtiön.

Sen tarkoituksena on valmistella sairaanhoitopiirien tiiviimpää yhteistyötä yhdessä maakuntien kanssa. Maakunnat voivat tulla myös yhteisen kehittämisyhtiön osakkaiksi.

Lisäksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ilmaissut kiinnostuksensa ns. 8 tähden sairaala –hankkeeseen. Sen kanssa käynnistetään neuvottelut hankkeeseen osallistumisesta.

 

Alustayhtiön avulla tavoitellaan vetovoimaista julkista palveluntuottajaa, joka pärjää myös terveydenhuollon kiristyvässä kilpailutilanteessa.

Yhteisen yhtiön tavoitteena on tukea erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden toiminnallisen integraation valmistelua. Se on myös keskeinen maakunta- ja sote-uudistuksen tavoite.

Yhtiön suunnittelussa kytketään erikoissairaanhoidon ja sote-keskusten valmistelu yhteen.

 

Maakuntien sote-keskusten tukeutuminen vahvaan Tays-brändiin voi valmistelijoiden mukaan tukea sote-keskustoiminnan kilpailukykyisyyttä niin Pirkanmaalla kuin Kanta-Hämeessä, mahdollisesti myös Etelä-Pohjanmaalla.

Alustayhtiön perustamisen jälkeenkin palvelujen järjestämisvastuu ja omistajaohjaus säilyvät maakunnilla.

Perustettavan alustayhtiön tehtävänä on valmistella ja koordinoida yhteistyötä ja sen jatkovalmistelua.

Yhtiön tehtävät täsmennetään mm. erikseen laadittavaan liiketoimintasuunnitelmaan.. Yhteistyön lopullisesta organisaatiomuodosta päätetään aikanaan sairaanhoitopiirien valtuustoissa.

 

Myös asian jättämistä pöydälle esitettiin yhtymävaltuustossa, mutta se ei saanut riittävästi kannatusta. Lisäksi pontena esitettiin, että osuuskunta olisi yhtiötä parempi toimija.

Kanta-Hämeessä sairaanhoitopiirin valtuusto käsittelee yhteistyökuviota kesäkuun 12. päivänä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic