Lounais-Häme

Pirkanmaalla käräjöidään Yö-yhtyeen basistin korvausvaateista

Helsinki
29.08.2018, 03:37

Kotimaa

Yö-yhtyeen entinen basisti Jukka ”Jay” Lewis vaatii Pirkanmaan käräjillä 35 000 euron korvausta yhtyeen solistilta Olli Lindholmilta. Pääkäsittely asiasta on keskiviikkona ja torstaina.
Lindholm ilmoitti joulukuussa 2016, että ei enää halua esiintyä kahden muusikon kanssa. Ilmoitus oli Lewisin mukaan vastoin aiemmin sovittua keikkasuunnitelmaa.
Lewisin Pirkanmaan käräjäoikeuteen viemän vaatimuksen mukaan yhtyeen toiminta on perustunut luottamukseen eikä kirjallisia työsopimuksia ole ollut. Lindholm on Lewisin mukaan purkanut sopimussuhteen omavaltaisesti ja loukannut suullista sopimusta.
Lindholm kiistää vaatimuksen. Hänen mukaansa ”sopimuksen päättämisessä puolin tai toisin ei ole irtisanomisaikoja eikä perusteluja tarvita”.

”Ei koskaan kirjallisia sopimuksia”

Vaatimuksessaan Lewis kertoo, että yhtyeen jäsenten välillä ei ole koskaan tehty kirjallisia sopimuksia. Vaatimuksen mukaan syyskuussa 2016 yhtyeen jäsenet olivat saaneet kesken juhlakiertueen Lindholmilta sähköpostia tulevan vuoden keikkaperiodeista.
– Aiemman käytännön mukaisesti kantaja varasi omaan henkilökohtaiseen aikatauluunsa määritellyt ajankohdat vapaaksi, koska Yö-yhtyeen esiintymiset oli muusikkojen välillä sovittu ensisijaiseksi suhteessa muihin mahdollisiin työtilaisuuksiin, vaatimuksessa sanotaan.
Lindholmin mukaan sähköposti seuraavan vuoden keikkaperiodeista ei ollut ohjelmatoimiston tai Lindholmin viesti yhtyeen jäsenille tulevista keikoista.
– Se oli luonnos sellaisista päivistä, jotka sopivat jäsenille, jos keikkoja saataisiin myytyä, Lindholmin vastauksessa sanotaan.
Lindholmin mukaan kyseessä oli vakiintunut toimintatapa seuraavien kiertueiden suunnittelussa. Hänen mukaansa yhtäkään keikkaa ei ollut sovittu yhtyeen juhlakiertueen jälkeen, jolloin yhteistyö päättyi.
Lindholmin vastauksessa sanotaan myös, että Lewis olisi ollut itse erottamassa yhtyeen rumpalia vuonna 2002. Vuonna 2000 kitaristi puolestaan lähti paperin mukaan yhtyeestä kesken keikan.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti