Lounais-Häme

Pistepörssi ei ole sama kuin sarjataulukko

FoKoPo on hyvin edustettuna A-divisioonan pistepörssissä, kun FoKoPon amerikkalaiskaksikko Juwan Howard-John Merchant pitää kaksoisjohtoa.

Howard on pussittanut syyskaudella 25,8 pisteen keskiarvolla ja Merchant tasan 23 pinnaa per peli.

Ikävä kyllä pistepörssi ei ole sama kuin sarjataulukko. FoKoPo on A-divisioonassa kolmanneksi viimeisenä voitettuaan kymmenestä pelistään vain kolme.

 

FoKoPo sai syyskuussa kokoonpanoonsa nimekkään pelurin, kun NBA:n viime vuosikymmenien legendaarisiin pelaajiin lukeutuneen Juwan Howardin saman nimisen pojan ammattilaisura käynnistyi kunnolla Forssassa.

Howard jr. lopetti tosin yliopistouransa jo keväällä 2015, mutta kahtena edelliskautena ammattilaisura ei päässyt vauhtiin. Toissa kaudella hän siirtyi Espanjan kakkosliigaan, mutta kausi katkesi jo neljän pelin jälkeen yhtä aikaa jalan kanssa.

Viime kaudella agentti ei onnistunut löytämään Howardille pelipaikkaa, joten pelit jäivät viikon piipahdukseen Meksikon pääsarjassa.

– Tänä vuonna hankin uuden agentin, joka sai minulle tarjouksia muun muassa Ruotsista, Englannista ja Suomesta. Tapasin Lauri Markkasen heinäkuussa NBA:n kesäliigassa ja hän suositteli Suomeen lähtöä, Howard kertoo.

Edelliskesinä Howard pääsi pelaamaan Miami Heatin joukkueessa NBA:n kesäliigassa. Miamin joukkueeseen pääsyä taisi avittaa se, että hänen isänsä päätti peliuransa Miamin kahteen mestaruuteen ja jäi sen jälkeen vuodesta 2013 alkaen Heatin organisaatioon apuvalmentajaksi.

 

Howard osaa arvostaa A-divisioonan pistepörssin kärkipaikkaa, mutta pörssikuninkuus ei ole hänelle tärkeintä.

– Olen onnekas, että pääsin vihdoin ylipäätään pelaamaan. Toisaalta en ole tyytyväinen joukkueemme tuloksiin.

– Joukkueessa on potentiaalia paljon parempaan, mutta emme ole oikein yhdessäkään ottelussa pystyneet pelaamaan hyvää täyttä 40-minuuttista. Meidän pitää yksinkertaisesti pelata kovemmin ja paremmin, Howard vaatii.

Noin 197-senttinen Howard on joutunut FoKoPossa siirtymään mielipaikaltaan heittävän laitahyökkääjän tontilta lähemmäs koria ison laitahyökkääjän rooliin.

– Kolmonen on oma paikkani, mutta meillä on pituutta sen verran vähän, että minusta on enemmän hyötyä nelosena.

 

Lajissa kuin lajissa legendaarisen isän saavutukset seuraavat poikaa vertailukohtana pitkin uraa. Howardkin myöntää, että isän NBA-urasta on ollut hänelle sekä hyötyä että haittaa.

– Enemmän kuitenkin hyötyä. Olen saanut häneltä oppia esimerkiksi ammattilaisuuden suhteen ja pelillisesti kaikenlaisia pieniä yksityiskohtia.

Detroitista kotoisin oleva Juwan Howard jr. suunnittelee jatkavansa ammattilaisuraansa ulkomailla, kun se vihdoin Forssassa pääsi käyntiin.

– Toivottavasti pääsen ensi kaudella pelaamaan jonnekin korkeammalle tasolle. FL

 

 

Juwan Howard jr.
25 v. 197 cm, 100 kg laitahyökkääjäPeliura:2012-13: Detroit-Mercy yliopisto 7,6 pist./3,2 levyp.2013-14: Detroit-Mercy 18,3/5,32014-15: Detroit-Mercy 17,5/4,12017- FoKoPo 25,8/7,1Pelasi viime ja toissa vuonna Miami Heatin joukkueessa NBA:n kesäliigassa.

Uusimmat

Fingerpori

comic