Lounais-Häme

Pisterohmu Aho nousi seuralegendan rinnalle - Carolinan suomalaistähden pisteputki venyi NHL:ssä 11 otteluun

Helsinki/Raleigh
29.10.2018, 12:20

Urheilu-uutiset

Sebastian Aho antoi yhden maalisyötön ja jatkoi pisteputkeaan jääkiekon NHL:ssä, kun Carolina hävisi kotonaan New York Islandersille 1-2.
Carolinan ainoan osuman teki toisessa erässä Ahon syötöstä Teuvo Teräväinen.
Aho on NHL:n pistepörssissä yhdeksäntenä kerättyään 11 ottelussaan tehot 4+12=16. Ahon tasaisuudesta kertoo, että hän on kerännyt vähintään yhden pisteen kaikissa kauden peleissään.
Peräti 11 otteluun venynyt pisteputki nosti Ahon jakamaan seuraennätystä. Carolinan ja sen edeltäjän Hartford Whalersin seurahistoriassa vain Ron Francis on yltänyt yhtä pitkään pistetehtailuun kauden alussa.
Francis teki kaudella 1984-1985 Whalersin paidassa vähintään yhden pisteen kauden 11 ensimmäisessä ottelussaan.
– Melkoisen turhauttavaa. Meillä oli tänään tarpeeksi tekopaikkoja. Meidän täytyy vain panna kiekko maaliin, Aho harmitteli Islanders-tappiota Carolinan kotisivuilla.
Teräväisen osuma nähtiin toisen erän alussa, kun Aho nousi maalille ja laukoi rystyltä. Kiekko päätyi Teräväiselle, joka viimeisteli kauden kolmannen osumansa. Teräväinen on kerännyt 11 ottelussaan tehot 3+8 ja on suomalaisten pistepörssissä Mikko Rantasen ja Ahon takana kolmantena.

Aho syöttöennätyksen kintereillä

Aho on saalistanut vähintään yhden syöttöpisteen kauden kaikissa peleissään. Pidempään putkeen ovat pystyneet NHL:n historiassa vain Wayne Gretzky (1982-83) ja Ken Linseman (1985-86), jotka aloittivat kautensa 12 kamppailun pituisella syöttöpisteputkella.
Suomen aikaa varhain maanantaina päättyneellä NHL-kierroksella Dallasin Esa Lindell ja San Josen Joonas Donskoi keräsivät syöttöpisteen mieheen. Las Vegasin Erik Haulan saldo oli kaksi syöttöpistettä.
Dallas taipui tappioon, kun Detroit väänsi 4-2-kotivoiton. San Jose haki Anaheimista 4-3-vierasvoiton jatkoajalla, ja Las Vegas nappasi samoin lukemin jatkoajalla kotivoiton Ottawasta.

https://www.nhl.com/hurricanes/news/recap-greiss-islanders-puzzle-canes/c-301380298

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic