Lounais-Häme

Pisterohmu Rantanen rynnisti NHL-pörssin kärkeen - Aho teki pisteputkellaan suomalaishistoriaa

Helsinki/Denver
27.10.2018, 09:02

Urheilu-uutiset

Suomalaishyökkääjien Mikko Rantasen ja Sebastian Ahon mainio syksy jääkiekon NHL:ssä jatkuu. Varsinkin Colorado Avalanchen Rantanen oli Ottawaa vastaan lennossa, kun hän tekemillään 1+3 pisteellä avitti kotijoukkueen 6-3-voittoon.
Samalla Rantanen siirtyi NHL:n pistepörssin kärkeen. Hän on tehnyt 11 ottelussa 5+15 pistettä, kun Colorado-pelaajien kaksoisjohdon turvaa 9+9 pinnaa kirjauttanut Rantasen ketjukaveri Nathan McKinnon.
Colorado syttyi Ottawaa vastaan hitaasti. Vierasjoukkue kävi 2-0- ja 3-1-johdossa, kunnes alkoi Rantasen näytös. Hän ehti kaventaa toisessa erässä 2-3:een ja mässäili päätöserässä kolmella syöttöpisteellä.
Rantasen ketjukavereista sekä McKinnon että ruotsalainen Gabriel Landeskog iskivät 1+2 pistettä.
– On hienoa olla osa tätä joukkuetta, sillä se pelaa hyvin. Haluan auttaa joukkuetta tekemään maaleja, mutta hoitaa hommat myös puolustuspäässä. Pelaamme yleensä vastustajan kärkiketjuja vastaan, joten on puolustettava tarkasti, laitahyökkääjä Rantanen kertoi Coloradon videotallenteella.
Colorado on ollut hyvässä vireessä, sillä se on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä. Voitoista kolme tuli vieraissa.

Suomela iski NHL-uransa avausmaalin

Myös Ahon ja Teuvo Teräväisen Carolina vertyi omassa ottelussaan hitaasti. Vierailija San Jose johti Ottawan tavoin peliä 2-0 ja 3-1. San Josen 1-0-johtomaalin ampui ensimmäisessä erässä rannelaukauksella tulokashyökkääjä Antti Suomela, joka sai tililleen NHL-uransa ensimmäisen osuman.
Carolina kipusi Teräväisen tekemällä ja Ahon syöttämällä maalilla tasoihin 3-3 vajaat viisi minuuttia ennen toisen erän loppua. Carolinan 4-3-voiton varmisti voittomaalikisassa osunut Brock McGinn.
Teräväinen summasi ottelussa 1+1 pistettä ja Aho 0+1. Aho on nyt nakuttanut kymmenessä ottelussa peräkkäin vähintään yhden tehopisteen. Se on suomalaiskiekkoilijoiden historiassa kaikkein pisin pisteputki NHL-kauden alkuun.
Carolinalle San Jose -voitto oli liigassa toinen peräkkäin.
– Ottelun alku oli aika avonaista peliä puolin ja toisin. Alku ei ollut meiltä hyvä. Hyvät joukkueet pystyvät parantamaan huonon vaiheen jälkeen. Oli hienoa nähdä, että pystymme siihen, sanoi Teräväinen NHL:n verkkosivuilla.
Hän on NHL:n suomalaispörssissä kolmantena lukemin 2+8. Toisena on Aho 4+11 pisteellä. Ahon sijoitus kaikkien NHL-pelaajien pörssissä on seitsemäs.
Winnipeg otti liigajumbo Detroitista 2-1-vierasvoiton, mutta NHL-kiertueella Suomessa ensi viikolla pelaavan Patrik Laineen pisteetön putki piteni jo neljään otteluun. Kahdella edelliskaudella Winnipegille 83 maalia paukuttaneen Laineen pistesaldo on 11 pelatun ottelun jälkeen 3+2.

https://www.nhl.com/avalanche/video/rantanen-postgame-oct-26/t-277437098/c-62284603
https://www.nhl.com/news/san-jose-sharks-carolina-hurricanes-game-recap/c-301313542

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic