Lounais-Häme

Pistesijat tähtäimessä

Forssan Salaman Astrid Snäll pääsee hyvässä iskussa alkavalla viikolla Italiassa käytäviin 19-vuotiaiden EM-kilpailuihin.

Snäll juoksee kisoissa varmuudella 3 000 metrin esteet, mahdollisesti sen jälkeen myös 5 000 metrin sileän matkan. Kunto on kohdillaan, ja juoksija terve kisojen alla.

-Näyttää erittäin hyvältä. Ainoa mikä huolestuttaa, on sää paikan päällä. Italian Grossetossa on ollut kauhean kuuma, ensi viikollekin on ennustettu yli 30 asteen, jopa 35 asteen helteitä. Georgian Tbilisissä vuosi sitten Astrid kyllä jaksoi hyvin helteestä huolimatta, Snällin valmentaja Ari Ketola toteaa.

Snäll juoksi viikolla Joensuun eliittikisoissa 3 000 metrin sileän uuteen ennätysaikaansa 9.47,76. Aika on lähes minuutin parempi kuin Snällin ennätys 10.43,28 3 000 metrin esteissä. Yleensä estematka vie juoksijoilta puolisen minuuttia enemmän kuin sama matka sileällä.

-Uskoisin, että Astrid pystyy sellaiseen 10.20–10.30:n aikaan. Sillä on todennäköisesti jo pistesijoilla, mikä olisi kova saavutus, Ketola sanoo.

Esteissä juostaan alkuerät ja loppukilpailu. Jos palautuminen sujuu hyvin ja paukkuja riittää, Snäll osallistuu lauantaina kisattavaan 5 000 metrin juoksuun, joka käydään suoraan loppukilpailuna.

-Esteet ovat yksi rasittavimpia matkoja, tosin Astrid on kyllä yleensä palautunut kilpailuista käsittämättömän nopeasti. 5 000 metriä on mukana vähän niin kuin varajuttuna, joka juostaan, jos palautuminen onnistuu.

17-vuotiaan Snällin ennätys vitosella on kesäkuun lopulla juoksu 17.01,77. Hyvässä kelissä ja kovassa EM-seurassa Salaman juoksijalla voisi olla mahdollisuuksia kohentaa aikaansa jopa 16.30–16.40:een, mutta silloin palautumisen estematkojen rasituksista pitää sujua optimaalisesti.

 

19-vuotiaiden EM-kisat käydään Keski-Italian Toscanassa sijaitsevassa Grosseton kaupungissa ensi torstaista sunnuntaihin. Suomesta on kisoihin valittu 42 urheilijaa.

– Joukkueeseen valittiin kaikki, jotka ovat rikkoneet Suomen Urheiluliiton tulosrajan tai jotka ovat EM-kisatilastossa 20 parhaan joukossa. Joukkueen koko kertoo, että tämä on suomalaisittain varsin vahva ikäluokka, arvioi joukkueen johtaja Tapio Rajamäki Yleisurheilu.fi-sivustolla.

Suomen joukkueen kärkinimiä ovat SE-tuloksia murskannut pikapinkoja Samuel Purola, aituri Viivi Lehikoinen ja seiväshyppääjä Saga Andersson. Myös Wilma Murto on valittu kisoihin, mutta hallikauden hallitsija ei ole pystynyt aloittamaan ulkokauttaan jalkavaivan takia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic