Lounais-Häme

Pitkäaikaistyöttömienmäärä kasvoi edelleen

 

Työttömien määrä väheni kaikissa Lounais-Hämeen kunnissa viime vuoden heinäkuuhun verrattuna.

Työttömyys helpotti koko Hämeen ely-keskuksen alueella vuoden takaisesta tilanteesta. Nuorisotyöttömyys on tällä hetkellä laskusuunnassa, mutta pitkäaikaistyöttömyys kasvaa.

Aktivointipalveluiden piirissä on tällä hetkellä enemmän ihmisiä kuin aiemmin.

Työttömyys koski Forssan seudun kunnissa 2187 työikäistä, joista forssalaisia oli 1299.

Alle 25-vuotiaiden työttömien määrä laski viime vuoden tilanteesta eniten Ypäjällä; laskua oli 31 prosenttia. Myös Jokioisilla oli pientä laskua, mutta Humppilassa, Forssassa ja Tammelassa nuorten työttömyys kasvoi hieman.

Forssan seudulla on 108 ulkomaalaista työtöntä. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna luku on hieman pienentynyt.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut kaikissa viidessä kunnassa.

Uusia avoimia työpaikkoja oli Hämeessä 22,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Eniten työpaikkoja oli palvelu- ja myyntityöntekijöiden, asiantuntijoiden sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ammattiryhmissä.

Koko seutukunnalla oli 18 prosenttia enemmän uusia työpaikkoja kuin vuosi sitten.

Kanta-Hämeen alueella työttömänä oli eniten palvelu- ja myyntityöntekijöitä. Seuraavaksi eniten töitä etsimässä oli rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöitä sekä erityisasiantuntijoita.

Pirkanmaan ely-keskuksen alueella Urjalassa työttömien määrä väheni vuoden takaisesta tilanteesta 30:lla. Työttömyysaste oli tasan 14 prosenttia. Luku on hieman pienempi kuin koko Pirkanmaan alueella. Maakunnan työttömyysaste on 16,6 prosenttia.

Työttömiä oli Urjalassa heinäkuun lopussa hieman enemmän kuin kesäkuussa.

2131 työikäisestä urjalalaisesta työttömänä on 298 henkilöä. Heistä naisia on 150 ja miehiä 148. Alle 20-vuotiaita on kymmenen ja yli 50-vuotiaita 142.

Työttömistä työnhakijoista 26 oli lomautettuja.

Urjalassa oli avoimia työpaikkoja heinäkuun lopussa 11. Vuosi sitten samaan aikaan luku oli seitsemän.

Työllisyystilanne ei ole parantunut Pirkanmaalla vuoden takaisesta tilanteesta, vaikka uusia avoimia työpaikkoja oli heinäkuussa enemmän kuin vastaavana aikana viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Varsinais-Suomen ely-keskuksen alueella työttömyys on laskusuunnassa. Someron työttömyysaste oli heinäkuussa 12,1. Alle 20-vuotiaita työttömiä oli 12 ja yli 50-vuotiaita 218. Avoimia työpaikkoja oli puolet enemmän kuin vuosi sitten. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti