Lounais-Häme

Pitkämatkalaisille ilmainen koulukyyti

Koulukuljetuksen piiriin Ypäjällä kuuluvat edelleen kaikki perusopetuksen oppilaat, joiden koulumatka on yli viisi kilometriä. Matka määritellään lyhintä jalankulkuun soveltuvaa ja yleisessä käytössä olevaa tietä pitkin.

Huoltajan anomuksesta maksutonta koulukuljetusta järjestetään lisäksi 1.–3. luokan oppilaille, joiden koulumatka on yli kolme kilometriä tai joiden koulureitti on vaarallinen. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat 1.–3. luokan oppilaat, jotka joutuvat käyttämään Loimaan–Forssantietä tai ylittämään sen Leväntien kohdalla, 1.–6. -luokkalaiset, jotka joutuvat käyttämään 10-tietä sekä 1. luokan oppilaat, jotka joutuvat käyttämään Koskentietä.

Koulureittien vaarallisuudesta Ypäjän sivistyslautakunta on päättänyt poliisiviranomaisen lausunnon ja Liikenneviraston liikennemäärätietojen perusteella.

Sivistyslautakunta päätti samalla tapaa myös esikoulukuljetuksista. Maksuttoman kuljetuksen ilman erillistä anomusta saa, mikäli matka esiopetukseen on yli viisi kilometriä. Huoltajan anomuksesta kuljetus järjestetään myös kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti eli mikäli matkaa tulee vähintään kolme kilometriä tai jos tie on todettu vaaralliseksi.

Sivistyslautakunta päätti järjestää maksuttoman kuljetuksen hakemusten mukaisesti kuitenkin siten, että kuljetus järjestetään ainoastaan yhdestä paikasta huoltajan valinnan mukaan. Tämä paikka voi olla joko koti tai hoitopaikka.

Uusimmat

Fingerpori

comic