Lounais-Häme

Pitkästä aikaa terveenä

Koetuksen paidassa viihtyvä jokerilyöjä Riku Tainio pelaa erinomaista kautta. 34-vuotias Tainio on lyönyt 12 ottelussa 4 kunnaria ja peräti 52 tavallista juoksua. Tällä hän pitää ylivoimaista kärkisijaa etelälohkon lyöntitilastossa.

Toisena tilastossa oleva Järvenpään Ilkka Elomaa on paukuttanut 36 juoksua. Kolmosella, Punamustien Heikki Häkkilällä, on 35 juoksua.

Hyvinkääläinen on pitkään tehnyt Koetuksessa hyvää jälkeä, mutta tämä kausi on mennyt poikkeuksellisen hienosti. Syykin on selvä.

-Hyvin on kausi mennyt. Tämä on ensimmäinen kesä pitkään aikaan, kun saan lyödä terveenä. Monta kautta olen pelannut ja harjoitellut linimentin ja buranan voimalla, olkapäävaivoista pitkään kärsinyt kotiuttaja kertoo.

Tainio pitää kärkipaikkaa myös lohkon tehopistetilastossa. Tainiolla on pisteitä 66, kun toisena olevalla Häkkilällä on 53 pistettä. Kunnareista on tullut tuotuja, mutta on Tainio juoksemallakin tullut kotipesään.

-On helpottavaa, kun ei tarvitse koko ajan lämmitellä niin hirveästi ja miettiä, sattuuko kohta johonkin vai ei.

Koko Koetuksen kausi on sujunut hyvin. Jokioislaisjoukkue on suomensarjan etelälohkossa toisena, kun runkosarjaa on vielä neljä ottelua pelaamatta.

29 pistettä kerännyt Koetus on hävinnyt 12 pelistään vain yhden. Joukkueen edellä on 32 pistettä saalistanut Punamustat Helsingistä. Punamustat on kerännyt koetusta enemmän kolmen pisteen voittoja.

Koetuksella on koossa hyvä joukkue, jossa on taitavia konkareita, kuten Tainio ja kärkilyöntejä kovalla prosentilla nakuttava Iiro Hämäläinen ja monta, lupaavaa junioria.

-Meillä on potentiaalinen joukkue, jonka nuoret pelaajat – Oskari Friman, Patrik Vartama, Ville Nieminen ja Akseli Åberg – ovat kehittyneet paljon kesän aikana. Olen pelannut nyt kolmisen vuotta samassa joukkueessa Patrikin kanssa, ja on ollut ilo seurata nuoren miehen kehittymistä.

Koetuksen tavoitteena on napata kotietu lohkon jatkopeleihin. Mahdollisuuksia on vaikka nousuun asti, jos joukkue on terävimmillään kauden ratkaisupeleissä.

-Kaikki räpylävirheet ja harhaheitot pitäisi saada pois. Tietysti myös sisäpelin on rullattava hyvin, Tainio toteaa.

Koetuksen päivän kunto nähdään huomenna, kun Jokioisille saapuu tasaisen sarjan keskikastiin kuuluva Eurajoen Veikot. Pelit jatkuvat sen jälkeen jo lauantaina, jolloin Koetus kohtaa vieraissa Turku-Pesiksen. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic