Lounais-Häme

PM-kisat lykkäävät 43. Finnderbyn juhannuksen jälkeen

 

Suomen ratsastuskesän päätapahtuma Finnderby on kilpailtu Ypäjällä viime vuosina kesäkuun alkupuolella, mutta nyt järjestyksessään 43. Finnderby on siirretty juhannuksen jälkeiselle viikolle ajalle 29.6-3.7.

Muuttuneen ajankohdan sanelee edellisvuosia suurempi kansainvälisyys, kun Ypäjällä kilpaillaan nyt Pohjoismaiden mestaruuksista este- ja kouluratsastuksessa sekä vammaisratsastuksessa.

– PM-kisat ajoittuvat kansainvälisessä kalenterissa perinteisesti kesäkuun loppuun. Lisäksi Ruotsissa ja Tanskassa koulut jatkuvat kesäkuulle, kertoo kilpailusihteeri Pauliina Pöntinen.

PM-kisat tuovat Ypäjälle kymmenittäin pohjoismaisia ratsukoita Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta, kun PM-titteleistä kilpaillaan kolmessa lajissa ja myös kolmessa ikäluokassa eli senioreissa, nuorissa ja junioreissa.

Pöntinen uskoo PM-kisojen tuovan myös lauantaiseen Finnderby-luokkaan kansainvälisyyttä, joka tästä pääluokasta on viime vuosina puuttunut.

– PM-kisoihin tulevat ratsastajat saattavat tuoda Ypäjälle toisen hevosensa ja kilpailla sillä Finnderbyssä. Pohjoismaisten vieraiden lisäksi Ypäjälle saattaa tulla yksittäisiä ratsukoita Virosta, Latviasta ja Liettuasta, Pöntinen arvioi.

Pohjoismaisten arvokisojen lisäksi Finnderbyn yhteydessä kilpaillaan SM-kenttäkisassa seniorien ja nuorten luokissa.

Myös kouluratsastuksen SM-kisat ovat Ypäjällä, mutta vasta elokuussa 19.-21.8.

Ypäjän ulkokauden isompana avauksena kilpaillaan ensi viikon lopulla 27.-29.5 esteratsastuksen Ypäjä Grand Prix. Kilpailun kohokohtana on derbynurmella ratsastettava kotimaisen GP-sarjan osakilpailu. GP-sarja alkoi janakkalalaisen Hattel Ridersin kolmoisvoitolla, kun Susanna Granroth vei ykkössijan ja somerolainen Janna Jensen kaksi seuraavaa.

GP-sarjassa ratsastetaan viisi osakilpailua, joista kolme seuraavaa Tampereella, Salossa ja Hangossa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti