Lounais-Häme Forssa

Pohjanmaan Kiinteistökehitys vuokrasi Forssalta tontin hoivarakentamista varten Retonkihovin naapurista

Pohjanmaan Kiinteistökehitys oy rakentaa Rajakujalle asiakkaansa yritystarpeiden mukaan.
Forssa vuokrasi tontin Pohjanmaan Kiinteistökehitykselle, joka käy nyt neuvotteluja mikä yritys on kiinostunut lähtemään kumppaniksi Forssaan. Kuva: Tapio Tuomela
Forssa vuokrasi tontin Pohjanmaan Kiinteistökehitykselle, joka käy nyt neuvotteluja mikä yritys on kiinostunut lähtemään kumppaniksi Forssaan. Kuva: Tapio Tuomela

Forssa vuokraa 40 vuodeksi tontin oululaiselle Pohjanmaan Kiinteistökehitys oy:lle.

Palvelu- ja asuinrakentamiseen kaavoitetun tontin osoite on Rajakuja 1, ja se sijaitsee Tölöllä.

– Nyt kun tontin vuokraus kaupungin kanssa on selvä, kartoitamme neuvotteluissa, mikä yritys lähtee yhteistyökumppaniksi Forssaan, kertoo Pohjanmaan Kiinteistökehitys oy:n kiinteistöpäällikkö Risto Valkola.

Yhtiön toimintaidea on rakentaa päivä- ja hoivakotiyrittäjille uudet kyseiseen toimintaan suunnitellut toimitilat.

Konseptiin kuuluu, että Pohjanmaan Kiinteistökehitys hankkii tontin, rakennusluvat, suunnittelee rakennuksen ja pihan, huoltaa ja tarvittaessa myös korjaa kiinteistöä. Suunnittelu- ja lupa-asiat nytkähtävät eteenpäin myöhemmin.

– Yhteistyökumppanin valinnan jälkeen vasta selviää, millaista rakennusta ja millä aikataululla lähdemme rakentamaan. Myös toiminnan laatu selviää samassa yhteydessä.

Rajakujan tontti sijaitsee keskeisellä paikalla Rajakujan ja Eteläisen Puistokadun välissä. Se on kooltaan noin 8 800 neliötä. Rakennusoikeutta sillä on Valkolan mukaan noin 2 500 neliötä.

Alueella on vireillä Tölö III E -asemakaavan muutos uuden monitoimikeskuksen laatimista varten. Tontin nykyisen kaavan mukainen käyttötarkoitus säilyy uudistuvassa kaavassa entisellään, mutta tontin pinta-ala pienentyy nykyisestä jonkin verran.

Vuokratun tontin naapurissa sijaitsee Attendo Retonkihovi. Se on 65-paikkainen hoivakoti, joka avattiin helmikuussa 2011. FL

Uusimmat