Lounais-Häme

Pohjoinen maisema on lumonnut kuvaajan

Sadunomaisia ja tunnelmallisia. Siinä ensimmäiset mielikuvat, joita Kirsi MacKenzien luontovalokuvat herättävät. Tammelassa tarjoutuu ensi viikolla mahdollisuus saada MacKenzieltä oppia, miten omaa kuvallista ilmaisuaan voisi kehittää. Luentotilaisuuden järjestää Forssan Seudun Kamerat ry.

-Olen helsinkiläinen kieltenopettaja ja luontokuvaaja. Työssäni kieltenopettajana ahkeroin avatakseni opiskelijoiden kielikorvia, mutta vapaalla fokus siirtyy luonnon muotoihin, Kirsi MacKenzie kertoo.

Hän valmistui valokuvaajaksi vuonna 2015 ja kuvasi lopputyönään näyttelyn pohjoismaisista maisemista. Hän on saavuttanut kuvillaan menestystä luontokuvakilpailuissa ja pitänyt paljon kuvaesityksiä festivaaleilla ja kerhoissa.

 

-Näiden vuosien aikana kuvallinen ilmaisuni on kehittynyt ja olen löytänyt oman tyylini. Yritän työskennellä paljon eri visuaalisten elementtien parissa: muoto, väri, liike ja linjat. Pidän epätodellisista ja hieman unenomaisista kuvista, hän toteaa.

-Pyrin maisemakuvissani korostamaan kolmiulotteisuutta ja syvyyttä. Hyvän kuvan salaisuus on usein sommittelu. Etualan, keskialan ja taustan täytyy toimia hyvin yhteen. Linjat ja värit antavat kuvalle rytmiä ja johdattelevat katsetta. Myös intuitiolla on tärkeä rooli.

Maisemakuvausluennossaan MacKenzie käsittelee eri polttovälien luovaa käyttöä, sommittelua, kohteeseen sopivaa syvyysterävyyttä, valon hallintaa ja luovia tekniikoita. FL

Kirsi MacKenzien luento maisemakuvauksesta ja sen erityispiirteistä. tiistaina 13. helmikuuta klo 17 Tammelan kunnantalon valtuustosalissa. Pääsymaksu 15 euroa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti