Lounais-Häme Forssa

Pohjois-Karjalasta kävi kutsu: Forssan Kirjapaino oy mukaan yt-neuvotteluihin

Uusi omistaja Pohjois-Karjalan Kirjapaino oyj aloittaa painotoimialan yhtiöissään neuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.
Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserni osti kilpailijansa Forssan Kirjapaino oy:n syyskuun lopussa. Painotalossa osattiin odottaa neuvottelukutsua.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konserni käynnistää yhteistoimintaneuvottelut painotoimialan yhtiöissään tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Mukana on myös Forssan Kirjapaino oy.

– Aina kun isäntä vaihtuu, yt-neuvottelut taitavat olla odotettavissa. Tähän kutsuun osattiin henkisesti varautua, kun tiedossa on, että päällekkäisiä toimintoja karsitaan, kertoo varapääluottamus Aki Sinkko Forssan Kirjapaino oy:stä.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino kertoo pörssitiedotteessaan, että säästötavoite on noin 3 miljoonaa euroa ja henkilötyövuosina enintään 50. Säästöjä on tarkoitus hakea ensisijaisesti päällekkäisiä toimintoja karsimalla ja synergiahyötyjen ja muiden kuin henkilöstövähennysten kautta.

Toimitusjohtaja Risto Puustisen mukaan neuvottelut alkavat 22. lokakuuta Joensuussa.

Yt-neuvottelujen piirissä on Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n emoyhtiön ja painotoimialan koko henkilöstö eli yhteensä noin 460 henkilöä.

Neuvottelut eivät koske konsernin lehtitoimialan yhtiöitä.

 

Pohjois-Karjalan Kirjapaino kertoo pörssitiedotteessaan, että neuvottelujen tavoitteena on toimintojen tehostaminen ja kilpailukyvyn parantaminen. Emoyhtiön lisäksi konsernissa on neljä painotoimialan yhtiöitä eli PunaMusta oy, Forssan Kirjapaino oy, Erweko oy ja Suomen Yliopistopaino oy.

Graafisella alalla pitkään jatkunut kysynnän lasku ja aleneva hintataso ovat vaikeuttaneet Pohjois-Karjalan Kirjapaino oyj:n painotoimialan kilpailutilannetta.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino oyj osti syyskuun lopussa Forssan Kirjapaino oy:n. Kaupan hinta oli 2 miljoonaa euroa.

Konserni perusteli pörssitiedotteessaan kauppaa sillä, että yhtiön tavoitteena on olla Suomen johtava painoalan yritys. Investoinnin avulla konserni vahvisti asemaansa merkittävästi aikakauslehtien ja järjestölehtien painamisessa. FL

 

Lue lisää: https://www.forssanlehti.fi/lounais-hame/forssan-kirjapaino-myydaan-pohjois-karjalan-kirjapainolle-89023

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic