Lounais-Häme

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto jaetaan - suomalaiselokuva voi voittaa jo toista kertaa peräkkäin

Helsinki
30.10.2018, 03:40

Kulttuuri

Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto jaetaan tänään Oslon Oopperatalossa. Samassa yhteydessä jaetaan myös neuvoston kirjallisuuden, lasten- ja nuortenkirjallisuuden, musiikin ja ympäristöpalkinnot.
Jokainen palkinto on suuruudeltaan noin 47 000 euroa.
Elokuvien sarjassa Suomea edustaa Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama Armomurhaaja. Viime vuonna ensi-iltansa saanut musta komedia kertoo keski-ikäisen miehen pienyrityksestä, jossa korjataan moottoripyöriä ja lopetetaan vanhoja lemmikkejä.
Elokuvan pääosissa ovat Matti Onnismaa, Jari Virman, Hannamaija Nikander, Heikki Nousiainen ja Pihla Penttinen.
Muut ehdokkaat elokuvapalkinnon saajaksi ovat islantilaisen Benedikt Erlingssonin ohjaama Kona fer i strid, ruotsalaisen Jens Assurin Korparna, norjalaisen Joachim Trierin Thelma sekä tanskalaisen Hlynur Palmasonin Vinterbrödre.
Palkinto tuli viime vuonna Suomeen Selma Vilhusen elokuvalle Tyttö nimeltä Varpu.
Suomen ehdokkaat kirjallisuuspalkinnon saajaksi ovat Susanne Ringellin lyhytproosa God morgon (Förlaget M) ja Olli-Pekka Tennilän runokokoelma Ontto harmaa (Poesia).
Lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaehdokkaita ovat Magdalena Hain ja Teemu Juhanin Kurnivamahainen kissa (Karisto) ja Karin Erlandssonin Pärlfiskaren (Schildts & Söderströms).
Musiikkipalkintoa tavoittelevat säveltäjä Mikko Joensuu teoksellaan Amen ja säveltäjä Outi Tarkiainen teoksellaan Saivo.
Suomen ehdokas ympäristöpalkinnon saajaksi on puolestaan Helsingin seudun ympäristöpalvelut – kuntayhtymä HSY. Se on kehittänyt vuodesta 2014 lähtien menetelmiä, joilla fosfori kerätään talteen suoraan jätevedestä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic