Lounais-Häme

Pohjoismaiden rullakiekkokärki Somerolle

Somerolla pelataan ensi viikonloppuna rullakiekkohistorian ensimmäinen Pohjoismaiden seurajoukkueiden epävirallinen mestaruusturnaus.

Tähän Nordic Trophy -turnaukseen osallistuu viisi joukkuetta Suomesta ja kolme Ruotsista.

Kaukalossa nähdään molempien maiden parhaimmisto, sillä sekä Suomesta että Ruotsista ovat mukana viime kauden liigojen kärkikolmikot.

Vuorelan Veikot, KooVee Rollers ja Pahalampi veivät viime kesänä SM-mitalit ja koko kolmikko nähdään siis Somerolla. Muut suomalaisjoukkueet ovat tamperelainen CSKA Mordor sekä tietysti somerolainen kotijoukkue Pepe Roller.

Ruotsia edustaa mitalikolmikko Köping-Göteborg United-Stockholm Capitals.

Kaksipäiväisessä turnauksessa joukkueet on jaettu kahteen neljän joukkueen alkulohkoon. Lauantaina pelejä kertyy kaksitoista ja sunnuntaina sijoituspelejä kahdeksan.

Somerolla on pelattu kaksi kertaa rullakiekon Suomi-Ruotsi -maaottelut, mutta seurajoukkueita ei Ruotsista ole aiemmin tullut.

Pepe Rollerin managerin Juha-Matti Vuorelan yhdessä Jääkiekkoliiton kanssa kehittämä turnaus on herättänyt jo laajempaakin huomiota.

– Tanskasta, Norjasta ja Saksastakin on tullut kyselyjä, aiotaanko turnausta pelata jatkossakin. Katsotaan nyt kun on saatu tämä ensimmäinenkin pelatuksi, toteaa Vuorela.

Myös PM-turnauksen suosikkeja on vaikea nimetä, kun eri maiden seurajoukkueet eivät ole toisiaan juuri kohdanneet. Miesten 38 maaottelusta Suomi on voittanut Ruotsin 23 kertaa. Viimeksi toissa vuoden MM-kisoissa Tampereella Suomi pyöritti Ruotsia 9-1.

Suomalaisten seurajoukkueiden kausi käynnistyi viime lauantaina Somerolla pelatullla turnauksella. Pepe Roller voitti turnauksen, kun se kukisti vajaalukuisen Pahalammen 9-2 ja turkulaisen WaMen 5-1. Turnauksen finaalissa Pahalampi kaatui uudestaan, nyt 9-3.

Pepe Rollerin tehomiehenä kunnostautui kolmessa pelissä yhteensä kahdeksan maalia tehnyt Saku Vuori.

Viime kaudella viidenneksi SM-liigassa jäänyt Pepe Roller on saanut riveihinsä muutaman uuden pelaajan. Turun suunnasta tulivat puolustaja Simo Pasonen ja hyökkääjä Ville Halonen.

Forssalaiskasvateista Pepe Rollerissa nähdään kuluneella kaudella jääkiekkoa Suomi-sarjassa Kalajoella pelannut Samuli Rahikainen, TuTossa kiekkoillut ja Pepe Rollerissakin jo viime kaudella pelannut Samu Suominen sekä rullakiekkouraansa aloitteleva, HPK-A:ssa kultaa voittanut Miku Ronkainen, joka heitti jo muutaman maalin viikonlopun turnauksessa.

Pepe Rollerin maalivahtiosastoa täydentää Loimaalta tuleva Otto Tapani.

– Meillä on kokoonpanossa sopiva yhdistelmä kokemuksen varmuutta ja nuoruuden intoa, Vuorela kuvailee.

Rullakiekon SM-liiga alkaa pian Nordic Trophyn jälkeen ensi viikon keskiviikkona. Pepe Roller aloittaa sarjakauden kotipelillä vantaalaista InLineä vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic