Lounais-Häme

Pohjola Terveys suunnittelee luopuvansa lääkärikeskustoiminnasta - "Ei ole perusteltua muuttuvassa markkinatilanteessa"

Helsinki
31.10.2018, 09:39

Talous

Osana finanssiryhmä OP:n organisaatiouudistusta Pohjola Terveys suunnittelee luopuvansa lääkärikeskustoiminnasta, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Suunnitelmien seurauksena Poriin ja Lappeenrantaan kaavailtuja lääkärikeskuksia ei avattaisi. Toiminta viidessä sairaalassa sen sijaan jatkuu yhtiön mukaan normaalisti.
– Lääkärikeskustoimintaan lähteminen ei ole perusteltua tässä alati muuttuvassa markkinatilanteessa. Pohjola Terveyden ydin ja vahvuus on viiden sairaalan valtakunnallinen verkosto, ja se jatkaa toimintaansa ennallaan, kertoo OP Ryhmän vakuutusasiakkaiden liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä tiedotteessa.
Pohjola Terveyden valtakunnalliseen verkostoon kuuluvat sairaalat ovat Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.
OP:n tulos ennen veroja laski heinä-syyskuussa 262 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajankohdan 279 miljoonasta eurosta.
Pääjohtaja Timo Ritakallion mukaan finanssiryhmän kuluvan vuoden tuloksen ennen veroja arvioidaan muodostuvan samantasoiseksi kuin viime vuoden tulos.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic