Lounais-Häme

Pohjola Terveys suunnittelee luopuvansa lääkärikeskustoiminnasta - "Ei ole perusteltua muuttuvassa markkinatilanteessa"

Helsinki
31.10.2018, 10:32

Talous

Pohjola Terveys suunnittelee luopuvansa lääkärikeskustoiminnasta osana finanssiryhmä OP:n organisaatiouudistusta. Suunnitelmien seurauksena Poriin ja Lappeenrantaan kaavailtuja lääkärikeskuksia ei avattaisi. Toiminta viidessä sairaalassa sen sijaan jatkuu yhtiön mukaan normaalisti.
– Lääkärikeskustoimintaan lähteminen ei ole perusteltua tässä alati muuttuvassa markkinatilanteessa. Pohjola Terveyden ydin ja vahvuus on viiden sairaalan valtakunnallinen verkosto, ja se jatkaa toimintaansa ennallaan, kertoo OP Ryhmän vakuutusasiakkaiden liiketoimintajohtaja Olli Lehtilä tiedotteessa.
Pohjola Terveyden valtakunnalliseen verkostoon kuuluvat sairaalat ovat Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Turussa.

OP:n tulos laski heinä-syyskuussa

OP:n tulos ennen veroja laski heinä-syyskuussa 262 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajankohdan 279 miljoonasta eurosta. Pääjohtaja Timo Ritakallion mukaan finanssiryhmän kuluvan vuoden tuloksen ennen veroja arvioidaan muodostuvan samantasoiseksi kuin viime vuoden tulos.
Ritakallion mukaan merkit parhaan kasvuvaiheen jäämisestä taakse ovat vahvistuneet.
– Epävarmuutta lisää Italian poliittinen tilanne, joka uhkaa kasvattaa Italian valtionlainojen korkoeroa muihin euromaihin. Tilanne vaikeuttaa myös italialaispankkien jälleenrahoitusta. Tämä tuo merkittävää epävarmuutta Euroopan talouskehitykseen. Globaali kauppasota luo synkkiä pilviä maailmantalouden suhdannekuvaan, hän sanoo finanssiryhmän osavuosikatsauksessa.
Ritakallion mukaan Suomen asuntomarkkinoilla kauppa on painottunut uusiin asuntoihin ja jäänyt kokonaisuutena viime vuotta pienemmäksi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic