Lounais-Häme

Poika tuli Humppilaan

Maahockeypioneeri Olli Vesakosken työ tuo tulosta. Maan parhaat juniorit löytyvät nyt seutukunnalta.

Vesakosken luotsaama Humppila Hockey voitti sisähockeyn U16-sarjan Suomen mestaruuden. Urjalan Sisukiekko sijoittui Jokelassa pelatussa SM-turnauksessa pronssille ja poikien sarjassa pelannut humppilalainen Hockey Girls hienosti neljänneksi. Väliin kiilasi HT-85 Hämeenlinnasta.

-Hyvällä sykkeellä pelasimme. Osasin odottaa menestystä, jos vain joukkueen kantti kestäisi, Vesakoski sanoo.

Vesakosken mukaan Humppilan ja Urjalan pojat treenaavat käytännössä yhdessä. SM-turnaukseen haluttiin kuitenkin laittaa kaksi joukkuetta, kun kerran pelaajia oli molempiin riittävästi.

-Joukkueet ovat harjoitelleet hyvin. Pojat ovat nostaneet paljon tasoaan tänä vuonna, kertoo Vesakoski, joka toimii myös Hockeyliiton kehityspäällikkönä.

Maahockey alkaa Vesakosken mukaan juurtua Lounais-Hämeeseen. Junnut ovat innostuneita ja kehittyneet paljon.

Sisukiekolla on joukkue myös miehissä, eikä huono joukkue olekaan. Se sijoittui tällä kaudella neljänneksi sisähockeyn eli indoorhockeyn 1. divisioonassa.

Divarin ykkönen oli HT-85.

-Miesten pelit menivät ihan ok, sijoitus oli tason mukainen. Ne joukkueet, jotka jäivät edelle, olivat parempia. Kokemus voitti.

Vesakosken mukaan junnujoukkueista on kasvamassa pelureita miesten joukkueeseen. Tarkoituksena on kasvattaa maltilla tulevia pelimiehiä lajin kotimaiselle huipputasolle asti.

Humppilalainen Joose Alhomäki on yksi näistä lupauksista. Hänet valittiin vähän aika sitten Vuoden 2015 poikapelaajaksi.

-Valinta oli aikamoinen yllätys. Pelaajia on kuitenkin niin paljon, 14-vuotias Alhomäki kertoo.

Alhomäki on harrastanut maahockeytä kolmisen vuotta. Hän pelaa myös lentopalloa, siinä joukkue on Humppilan Yri.

-Maahockey on kiva peli. Pidän tästä, koska tämä on vähän erilainen kuin muut pallopelit, esimerkiksi sähly, lupaus kertoo.

Vuoden 2015 tyttöpelaajaksi valittiin Iida Mäki. Hänkin on Humppilasta ja pelaa Hockey Girlsissä.

Sisähockeyn kausi alkaa olla ohitse. Kohta aletaan pelata ulkona sitä varsinaista maahockeytä.

-U16 pelaa kesällä omaa sarjaansa, edustuksella pelataan 1. divisioonaa. Pienimmät junnut pelaavat omaa U14-harrastesarjaansa.

Humppila oli viime kesän päätteeksi ikäluokkansa SM-kolmonen.

-Mitali on tarkoitus kirkastaa, kultaa lähdemme vuolemaan, Vesakoski vakuuttaa. FL

Sisällä ja ulkona
Maahockey on mailalla pelattava pallopeli, jota pelataan viidellä mantereella, lähes 130 maassa.Maahockeyn kaltaista lajia pelattiin jo 4 000 vuotta sitten Egyptissä.Englantilaiset kehittivät maahockeyn 1800-luvulla. Arvokisojen mitalitilaston kärjessä Intia, muista huippumaita Australia, Englanti, Hollanti, Saksa ja Espanja.Saksassa opiskellut Eric von Frenckell toi maahockey Suomeen vuonna 1915.Varsinaisesti lajin harrastua alkoi Suomessa Helsingin olympialaisiin 1952 valmistautuessa.Eniten Suomen mestaruuksia Espoo HC:llä ja hämeenlinnalaisella HT-85:llä.Maahockeystä on perinteinen ulkona pelattava laji ja alkujaan talviharjoitteluun kehitetty versio sisähockey.Humppila Hockey voitti juuri sisähockeyn U16-sarjan SM-kullan, muutkin paikalliset joukkueet menestyivät hienosti.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti