Lounais-Häme Lounais-Häme

Poikkeuskevät keikutti, muttei kaatanut Lähi-Tapiola Loimi-Hämeen laivaa – Kokonaistulos painui selvästi tappiolle

Lähi-Tapiola Loimi-Hämeen liiketulos ja kokonaistulos ovat selvästi laskeneet edellisvuodesta.
Lähi-Tapiola Loimi-Hämeen tulos painui ensimmäisellä vuosipuolikkaalla rankasti pakkaselle, mutta toimitusjohtaja Lauri Riekkolan mukaan vakavarainen yhtiö kestää poikkeusliikkeet. Kuva: Lassi Puhtimäki
Lähi-Tapiola Loimi-Hämeen tulos painui ensimmäisellä vuosipuolikkaalla rankasti pakkaselle, mutta toimitusjohtaja Lauri Riekkolan mukaan vakavarainen yhtiö kestää poikkeusliikkeet. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koronakriisin vaikutukset näkyvät selvästi Lähi-Tapiola Loimi-Hämeen vuoden 2020 ensimmäisen vuosipuolikkaan tuloksessa.

Sekä yhtiön liiketulos että kokonaistulos ovat alentuneet selvästi verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. Syynä tähän ovat erityisesti sijoitusmarkkinoiden voimakkaat liikkeet.

– Vuoden 2020 ensimmäinen vuosipuolisko on ollut poikkeuksellinen. Alkuvuosi tammi-helmikuussa kehittyi positiivisesti. Koronapandemian vuoksi talous ja sijoitusmarkkinat heikkenivät selvästi, ja tämä näkyi myös LähiTapiolan Loimi-Hämeen tuloskehityksessä maalis-kesäkuussa, LähiTapiola Loimi-Hämeen toimitusjohtaja Lauri Riekkola toteaa yhtiön tiedotteessa.

Liiketulos oli kuluvan vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana 210 000 euroa tappiolla, ja kokonaistulos miinuksella peräti 6,2 miljoonaa euroa. Vuosi sitten samalla jaksolla kokonaistulos näytti plussaa 5,4 miljoonaa.

– Olemme kuitenkin vakavarainen yhtiö, ja siksi kestämme poikkeusliikkeet sijoitusmarkkinoilla, Riekkola sanoo.

Kun vuoden 2019 ensimmäisellä puolikkaalla yrityksen sijoitustoiminnan nettotuotto oli plussalla 4,8 prosenttia, painui se tammi-kesäkuussa 2020 pakkaselle neljä prosenttia.

Vakuutusmyynnin volyymit ovat jonkin verran laskeneet poikkeustilanteessa, mutta samalla asiakkaiden pysyvyys on parantunut.

Taloudellisen toimeliaisuuden ja liikkumisen vähennyttyä sekä yleisen varovaisuuden lisäännyttyä vahinkomäärät ovat laskeneet, millä on korvauskuluja laskeva vaikutus. LähiTapiola Loimi-Hämeen toimintakulut paranivat 1,4 prosentilla verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Tammi-kesäkuussa LähiTapiola Loimi-Hämeen vahinkovakuutustoiminnan ensivakuutuksen vertailukelpoinen maksutulo oli 24,3 miljoonaa euroa. Se oli 3,8 prosenttia parempi kuin vuodentakaisella jaksolla.

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic