Lounais-Häme Forssa

Poliisi aloittaa selvityksen myös väitetystä sikojen kaltoinkohtelusta HKScanilla

Poliisi päätyi esiselvityksen tekoon oma-aloitteisesti.
HKScanin Forssan yksikkö.

Poliisi aloittaa esiselvityksen myös väitetystä sikojen kaltoin kohtelusta HKScanilla. Hämeen poliisista kerrottiin torstaina, ettei rikostutkintaa ole aiheellista aloittaa, mutta julkisuudessa levinneet väitteet saivat poliisin päätymään esiselvityksen tekoon.

– Asiassa ei ole tehty rikosilmoitusta, mutta päädyimme itse sellaiseen ratkaisuun, että aloitamme selvityksen teon. Julkisuudessa on esitetty kovia väitteitä, ja ne ovat levinneet valtakunnallisesti. Tulimme siihen tulokseen, että on tehtävä alustava selvitys siitä, onko syytä epäillä eläinsuojelurikosta, kertoo rikoskomisario Tomi Repo Hämeen poliisista.

Poliisi tutkii, onko HKScanin eläinkuljetuksessa ja eläinten siirrossa tuotantiloihin tapahtunut eläinten kaltoinkohtelua ja onko asiassa syytä epäillä rikosta.

Poliisin aloittamasta esiselvityksestä uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

 

Poliisi kertoi jo aiemmin, että se on kirjannut rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta koskien tuotantoeläinten kohteluun liittyvää Facebook-päivitystä.

 

Lue myös: Somekirjoittelu poiki rikosilmoituksen Forssassa – liittyy sikojen kohtelua käsittelevään Facebook-päivitykseen

 

Keskustelu sikojen kohtelusta sai alkunsa tiistai-iltana, kun forssalaisnainen teki julkisen Facebook-päivityksen, jossa hän kertoi todistaneensa sikojen huonoa kohtelua HKScanin Forssan yksikön lastauslaiturilla. FL

 

Lue myös: Kohu HKScanin ympärillä ei laannu

Uusimmat

Näkoislehti

23.9.2020

Fingerpori

comic