Lounais-Häme

Poliisi ampui aseistettua miestä Helsingin Ruskeasuolla

Helsinki
12.06.2018, 09:24

Kotimaa

Helsingin poliisi ampui ihmistä Ruskeasuolla tänään aamulla kello viiden jälkeen.
Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa, kun heidät hälytettiin Ruskeasuolle tilanteeseen, jossa mies oli kadulla aseen kanssa. Poliisi aloitti keskustelun asemiehen kanssa, mutta noin puoli kuuden aikaan tilanne kärjistyi siten, että poliisi ampui miestä.
Helsingin poliisin mukaan ammuttu mies on viety sairaalahoitoon. Hänen tilastaan ei tällä hetkellä ole varmuutta.
Koska kyse on poliisin ampuma-aseen käytöstä, tapauksen tutkinnasta vastaa valtakunnansyyttäjän määräämä tutkinnanjohtaja.
– Valtakunnansyyttäjän ja poliisihallituksen ohjeiden mukaisesti tällaiset aseenkäyttötilanteet selvitetään aina, ja selvitys lähtee nyt käyntiin. Esitutkintaa poliisin osalta asiassa ei ole vielä aloitettu. Tapahtumista minulla ei tässä vaiheessa ole enempää tietoa, kertoo tutkinnanjohtaja, Itä-Uudenmaan syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto STT:lle.
Aseen kanssa kadulla liikkuneen miehen toiminta ennen ampumista on Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnassa.
– Tässä vaiheessa ei sen enempää ruveta kommentoimaan. Kohdehenkilö on viety sairaalaan leikkaukseen, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen.
Minkkisen mukaan miehen tilasta leikkaukseen viemisen jälkeen ei ole tietoa.

Edellisen kerran Lempäälässä

Poliisi on edellisen kerran ampunut ihmistä Suomessa huhtikuussa Pirkanmaalla Lempäälässä, kun autoa kuljettanut mies ampui kohti poliiseja. Tämän jälkeen kaksi poliisia ampui kuljettajan kuoliaaksi.
Lempäälän ampuja käytti teossaan omatekoista putkihaulikkoa. Yksi poliiseista sai vammoja ylävartaloon, mutta ne eivät olleet hengenvaarallisia.
Toinen paljon julkisuutta saanut poliisin aseenkäyttö viime vuosilta on Turun joukkopuukotus elokuulta 2017. Poliisi ampui puukottaja Abderrahman Bouananea reiteen.
Vaikka poliisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa moniin maihin verrattuna harvinaista, ilmiö on kasvussa. Tilastoitu väkivalta poliisia kohtaan on kaksinkertaistunut vuodesta 1999 tähän päivään.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic