Lounais-Häme

Poliisi ampui miestä jalkaan Kotkassa - kotiin hälytettyä partiota oli uhattu poliisin mukaan aseella

Kotka
28.07.2018, 14:06

Kotimaa

Poliisi ampui miestä jalkaan Kotkan Alakylässä perjantaina kello 23:n jälkeen, kertoi Kaakkois-Suomen poliisi lauantaina. Poliisin mukaan tilanne alkoi, kun kotitehtävälle mennyttä poliisipartiota uhattiin aseella.
Poliisi ampui asemiestä jalkaan ”vastarinnan murtamiseksi”. Haavoittuneen miehen vamma ei poliisin mukaan ole vakava. Hänet kuljetettiin sairaalahoitoon. Tilanteessa toinen poliiseista loukkasi itsensä ja sai myös vammoihinsa hoitoa sairaalassa.
Poliisin mukaan asian selvitys on kesken eikä siitä tiedoteta tässä vaiheessa enempää. Syyttäjä selvittää poliisin toiminnan, mikä kuuluu asiaan aina poliisin käytettyä asetta.
Poliisi on käyttänyt ampuma-asetta useita kertoja kuluvan vuoden aikana. Kesäkuun alussa poliisi ampui aseen kanssa liikkunutta miestä Helsingin Ruskeasuolla. Kuun lopulla poliisi ampui laukauksen Helsingin Sörnäisissä partiota kohti hyökänneen miehen vuoksi. Laukaus ei osunut kehenkään.
Huhtikuussa kaksi poliisia ampui Lempäälässä kuoliaaksi kuljettajan, joka oli tulittanut poliisia kohti omatekoisella putkihaulikolla ja haavoittanut yhtä. Tapaus ei johtanut esitutkintaan, sillä syyttäjä katsoi poliisien toimineen hätävarjelutilanteessa.

STT

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic