Lounais-Häme

Poliisi epäilee Mukkulan ostoskeskuksen paloa tahallaan sytytetyksi - savun hajua kantautui Lahden keskustaan asti

Poliisi epäilee, että Lahden Mukkulan ostoskeskuksen tulipalo on sytytetty tahallaan. Poliisi tutkii tapahtunutta tuhotyönä ja pyytää yleisöltä tietoja kaikista havainnoista ostoskeskuksen lähettyvillä perjantain aamuyöltä kolmen-neljän aikoihin.

Palossa tuhoutui useita ostoskeskuksen liikkeitä, kuten parturiliike ja kaksi ravintolaa. Palosta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ville Hahl ei halua kommentoida palon tarkkaa syttymistapaa tai -paikkaa eikä mahdollisen sytyttäjän motiiveja.Kymmenet pelastuslaitoksen yksiköt sammuttivat paloaPelastuslaitos sai hälytyksen ostoskeskuksen tulipalosta aamuyöllä ennen kello neljää. Palossa tuhoutui noin 600-800 neliömetrin kokoinen alue ostoskeskuksen liikerakennuksesta. Päällikköpäivystäjä Heikki Suomalainen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo, että rakennus on kaikkiaan noin 2 400 neliön kokoinen ja se jakautuu kahteen L-kirjaimen muotoiseen siipeen. Pahiten palanut alue on toisen siiven matala länsipääty.

Paikalla oli kymmeniä pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliisi.Mukkulan koulussa peruttiin koulupäiväPalosta muodostuva savu vaikutti myös läheiseen Mukkulan kouluun, jonka koulupäivä oli perjantaina palon vuoksi peruttu. Koululle saapuneille oppilaille järjestettiin esimerkiksi retkitoimintaa. Mukkulan esikoululaiset viettivät päivänsä Kilpiäisten päiväkodissa. Myös samassa yhteydessä toimiva Mukkulan kirjasto on ollut päivän suljettuna.

Lahden kaupungin viestintäjohtaja Heini Moisio kertoi, että savun haju kantautui Mukkulasta aamulla myös noin viiden kilometrin päähän kaupungin keskustaan.


 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic