Lounais-Häme

Poliisi: Floridan Jacksonvillen ampumisessa kolme kuollutta, joista yksi on epäilty ampuja - Ampuminen tapahtui videopeliturnauksessa

Miami
27.08.2018, 17:47

Ulkomaat

Yhdysvalloissa Floridan ampumisessa on poliisin mukaan kuollut kolme ihmistä, joista yksi on epäilty ampuja. Hän surmasi itsensä. Haavoittuneita on ainakin yksitoista.
Epäilty oli 24-vuotias mies Baltimoresta, Marylandista. Muita epäiltyjä ei poliisin mukaan ole.
Ampuminen tapahtui videopeliturnauksessa Pohjois-Floridan Jacksonvillessä sunnuntaina. Yhdeksän haavoittunutta kuljetettiin sairaalahoitoon. Useimmilla heistä oli ampumahaavoja. Lisäksi kaksi ampumisessa haavoittunutta on hakeutunut itse sairaalaan.
Poliisin mukaan ampuja oli yksi pelaajista. Kyseessä oli Madden 19 -videopelin turnaus, joka pidettiin paikallisen ostos- ja tapahtumakeskuksen pelibaarissa. Suosittu Madden 19 -peli perustuu amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigaan.
Turnaus oli alueellinen karsinta, jonka voittajat pääsevät loppuotteluihin Las Vegasiin. Siellä palkintosumma on 25 000 dollaria.
BBC:n mukaan ampumisessa kuolleet olivat Madden 19 -pelin ammattilaispelaajia. Myös ampuja oli aiemmin menestynyt Madden-peliturnauksissa.
Ainakin kaksi muuta turnaukseen osallistunutta pelaajaa kertoi haavoittuneensa ampumisessa.
Jacksonvillen sheriffin Mike Williamsin mukaan ampuminen tapahtui ostoskeskuksessa sijaitsevassa Chicago Pizza -ravintolassa sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa. Viranomaiset ovat hänen mukaansa saaneet tapahtumapaikan raivattua, mutta poliisi on kehottanut Twitterissä ihmisiä pysymään pois alueelta.

Tiukempia turvatoimia e-urheilutapahtumiin?

Uutinen ampumisesta levisi nopeasti pelaajayhteisössä osittain siksi, että turnaus lähetettiin suorana internetissä, Tampa Bay Times kertoo. Lähetyksessä voi kuulla, kun ampuminen alkaa ja ihmiset huutavat.
Silminnäkijöiden mukaan epäilty 24-vuotias mies raivostui hävitessään pelissä ja haki aseen autoltaan, tviittasi Tampa Bay Timesin toimittaja.
FBI:n kerrottiin tehneen sunnuntai-iltana kotietsinnän ampujan kotiin Baltimoressa ja kuulleen hänen perheenjäseniään.
Jacksonvillen ampuminen herätti heti vaatimuksia tiukemmista turvatoimista e-urheilutapahtumissa.
Floridassa on tapahtunut useita joukkoampumisia viime vuosina. Ystävänpäivänä 17 ihmistä kuoli paikallisessa kouluampumisessa. Kaksi vuotta sitten 49 ihmistä kuoli hyökkäyksessä Orlandon homoseksuaalien yökerhoon.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-45319478
https://www.tampabay.com/news/publicsafety/Sheriff-Jacksonville-Landing-shooter-kills-2-wounds-9-before-killing-himself-at-video-game-tournament_171231407
https://twitter.com/mareevs/status/1033835578889052160

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti