Lounais-Häme

Poliisi järjesti raskaan liikenteen valvontaiskun - Maantieltä paljastui mm. sitomaton paperirullakuorma

Poliisit tapasivat valvonnassa myös useita ajo- ja lepoaikarikkomuksia. Vastaan tuli myös esimerkiksi muutaman kerran toisen kuljettajan kuljettajakortilla ajanut kuorma-auton kuljettaja. Arkistokuva

Lounais-Suomen, Sisä-Suomen ja Pohjanmaan poliisilaitos järjestivät raskaan liikenteen valvontaiskun valtateillä 3 ja 8 perjantaina 24. tammikuuta.

Valvontaiskuun osallistui liikennepoliisin yksikköjä Turusta, Tampereelta, Seinäjoelta, Vaasasta sekä Kokkolasta.

Iskun yhteydessä liikenteessä havaittiin erilaisia raskaalle liikenteelle tavanomaisia rikkomuksia, mutta myös vakavia, suoraan liikenneturvallisuuteen vaikuttavia laiminlyöntejä.

Vakavaksi laiminlyönniksi osoittautui muun muassa sitomaton paperirullakuorma sellaisessa kuorma-autossa, jossa auton rakenteet eivät estä yllättävässä liikennetilanteessa tapahtuvaa painavien, sitomattomien paperirullien liikkumista ja putoamista pois pressulla katetusta kuormakorista.

Poliisitiedotteen mukaan kyseessä oli vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuutta kohtaan. Sakon antamisen lisäksi kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Toinen vakava rikkomus löytyi erään ajoneuvoyhdistelmän kytkennästä, kun kuorma-auton vetokytkin oli viallinen. Tässä tapauksessa ajoneuvoyhdistelmän perävaunu irrotettiin. Sen jälkeen kuljettaja pääsi jatkamaan matkaa kirjallisten muistutusten jälkeen vain kuorma-autollaan.

Poliisit tapasivat valvonnassa myös useita ajo- ja lepoaikarikkomuksia. Vastaan tuli myös esimerkiksi muutaman kerran toisen kuljettajan kuljettajakortilla ajanut kuorma-auton kuljettaja.

Tarkastettuun ajoneuvomäärään nähden poliisi pitää raskaan liikenteen rikkeiden osuutta suurena.

Tarkastetut ajoneuvot:

Tarkastetut kotimaiset ajoneuvot 165 kpl

Tarkastetut ulkomaiset ajoneuvot 13 kpl

Tarkastetut linja-autot 3 kpl

Ylikuormat 5 kpl

Puutteelliset kuormanvarmistukset 6 kpl

Ajo-oikeudettomat kuljettajat 2 kpl

Ajoneuvon epäkuntoisuus 7 kpl

Tarkkaamattomuus liikenteessä (matkapuhelimet, näköesteet) 4 kpl

Ajo- ja lepoaikaseuraamukset 19 kpl

Ajopiirturirikkomukset 7 kpl

Seuraamukset yhteensä (kotimaiset ja ulkomaiset) 59 kpl

Lähde: Poliisi

 

Uusimmat

Fingerpori

comic