Lounais-Häme

Poliisi laittaa pyörävarkaat kuriin

Hämeen poliisi on ryhtynyt toimiin polkupyörävarkauksien hillitsemiseksi. Kanta-Hämeessä pyörävarkauksia on tullut alkuvuoden aikana poliisin tietoon 324 kappaletta ja viime vuonna koko Hämeen poliisilaitoksen alueella tilastoitiin yli 1500 pyörävarkautta.

Tehoprojekti kestää ainakin kuluvan syksyn ajan, jonka aikana poliisi lisää valvontaa ja terävöittää rikosten tutkintaa.

-Tutkittavat jutut keskitetään perustetulle tutkintaryhmälle. Rikosanalyysillä selvitetään tarkemmin tutkinnan kohteena olevat tekijät, joilla on useita polkupyörävarkauksia tilillään, kertoo rikosylikomisario Martti Hirvonen.

Poliisi muistuttaa polkupyörien turvallisesta säilyttämisestä ja huolellisesta lukitsemisesta. Poliisi myös huomauttaa käytettyä pyörää ostettaessa käytettävän harkintaa. Vaikka käytettyjen pyörien halvat hinnat houkuttelisivat, ostamalla varastettuja pyöriä luo kysyntää rikolliselle toiminnalle. Varastetun pyörän ostaja voi myös syyllistyä itse kätkemisrikokseen ja menettää sekä pyörän että rahat, jos pyörä todetaan varastetuksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic