Lounais-Häme

Poliisi lopetti yli 30 eläintä Lopen epäillyn koirasusikasvattajan tilalta

Aihekuva. Kuva ei lity uutiseen.

Poliisi on lopettanut yli 30 koiraeläintä, jotka se takavarikoi törkeästä eläinsuojelurikoksesta epäillyn koirasusikasvattajan tilalta Lopella tammikuun 9. päivänä.

Poliisin mukaan eläimiä, joiden taustasta, luonteesta ja terveydentilasta ei ole varmuutta, ei voi luovuttaa eteenpäin.Koirasudet voivat väärissä ja tottumattomissa käsissä tai oloissa olla jopa vaarallisia.

 

Helsingin poliisin mukaan pääepäiltynä oleva nainen on edelleen tutkintavankeudessa.

Poliisin mukaan naisen omistamalla tilalla oli 64 koiraeläintä ja lisäksi useita muita eläimiä. Eläinten olosuhteet olivat heikot.

Poliisin mukaan syyttäjä tulee vaatimaan eläintenpitokieltoa, mikä tarkoittaisi epäillyn omistamien ja pitämien eläinten tuomitsemista valtiolle menetetyksi.

– Läänineläinlääkäri kävi tilalla viime perjantaina ja totesi, että kohteessa oli jäljellä 36 koiraeläintä. Siten noin 30 eläintä on siirtynyt uusiin koteihin. Tilalla hoidossa olleet eläimet on saatujen ja käytössä olleiden tietojen perusteella palautettu omistajilleen, toteaa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Tutkinnassa on selvinnyt, että tilalla on elänyt myös pääepäillyn pieni lapsi. Helsingin poliisilaitoksen mukaan tutkinnassa selvitetään myös lapsen olosuhteita.

 

Poliisi takavarikoi tällä viikolla viimeisetkin tilalle jääneet eläimet. Eläinsuojelulain mukaan takavarikoitu eläin voidaan heti lopettaa, myydä tai muutoin luovuttaa, jos sen arvo on vähäinen tai jos sen hoidon järjestäminen ei ole mahdollista tai tarkoituksenmukaista.

Poliisi on arvioinut, että eläimet, joiden taustasta, luonteesta ja terveydentilasta ei ole varmuutta, eivät ole sellaisia, joita viranomainen voisi luovuttaa eteenpäin.

– Poliisi ei voi ottaa sitä riskiä, että jäljellä olevat eläimet sijoitettaisiin nopeasti uusiin koteihin, joissa ne mahdollisesti tulisivat aiheuttamaan vaaratilanteita, rikoskomisario Hietala kertoo tiedotteessa.

Lopetusmääräyksen antaneen Helsingin apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoisen mukaan vaihtoehtoja ei ollut.

– Tämä on kaiken kaikkiaan erittäin surullinen tapaus. Poliisin tehtävä on kuitenkin poliisilain mukaan yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen.

Tilalla vielä olleille kaneille sekä kahdelle koiralle pyritään löytämään uudet kodit. STT-FL

Lue myös: Loppilaisen naisen vangitseminen herätti keskustelun koirasusista (18.1.2019)

Lue myös: Lopelta paljastui koirasusia kasvattanut kennel – Käräjäoikeus vangitsi villejä susia pitäneen naisen (16.1.2019)

28.1.2019 klo 19.30. Uutinen päivittetty kauttaaltaan. Korjattu virhe: kasvattajaa ei epäillä eläinsuojelurikoksesta vaan törkeästä eläinsuojelurikoksesta.

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic