Lounais-Häme

Miestä epäillään kahden poliisin murhan yrityksestä – Espoon Mäkkylässä oli sijoitettu räjähteitä asunnon ovelle

Vuonna 1979 syntynyt epäilty löytyi kuolleena asunnosta.
Espoossa räjähti maanantai-iltana. Yksityisasunnosta löytyi kuollut henkilö. Lisäksi kaksi poliisia loukkaantui.

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee vuonna 1979 syntynyttä miestä kahdesta murhan yrityksestä. Kaksi poliisia loukkaantui eilen mentyään tehtävälle Espoon Mäkkylässä sijaitsevalle asunnolle. Asunnon oven tuntumaan oli sijoitettu räjähteitä, KRP kertoo tiedotteessa.

Murhan yrityksistä epäilty mies löytyi kuolleena asunnosta.

Räjähdys tapahtui noin puoli yhdeksän aikaan maanantai-iltana. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että poliisi oli paikan päällä rutiininomaisen tarkastustehtävän takia. Tehtävän yhteydessä kohteena olleessa asunnossa räjähti.

KRP:n epäilyn mukaan räjähteet oli asetettu ovelle vahingoittamistarkoituksessa, mutta tutkinta on niin alkuvaiheessa, ettei esimerkiksi motiivia tekoon voida poliisin mukaan arvioida.

Molemmat tehtävässä olleet poliisit loukkaantuivat. Poliisit vietiin sairaalaan, mutta heidän tarvinnut jäädä sairaalahoitoon. Poliiseilla ei tiedotteen mukaan ollut hengenvaaraa. Poliisin tiedossa ei puoliltaöin ollut muita loukkaantumisia.

Poliisin mukaan räjähdyksessä ei ole viitteitä järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että tehtävällä ei ollut viitteitä terrorismiin. Myöhemmin poliisi tviittasi, että poliisin tiedossa ei ole seikkoja, jotka viittaisivat järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Samassa tviitissä kerrottiin, että tutkittavat rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, että tapauksen tutkinnanjohto siirtyy keskusrikospoliisille (KRP), koska tehtävässä loukkaantui poliiseja.

Kerrostalon asukkaat evakuoitiin hotelliin

Poliisin tiedotteessa kerrottiin aikaisin aamuyöllä, että poliisi tarkastaa yhä asuntoa. Tarkastus saattaa kestää aamuun. Tapahtumapaikalla oli vielä myöhään illalla käynnissä usean partion operaatio.

Länsi-Uudenmaan poliisin viestintäpäällikkö Petri Launiainen kertoi Helsingin Sanomille yhdentoista aikaan maanantai-iltana poliisin lähtevän siitä olettamuksesta, että räjähteitä voi olla lisää.

Kerrostalon asukkaat evakuoitiin varotoimenpiteenä, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi illalla. Aamuyöllä poliisi kertoi tiedotteessa, että asukkaat on evakuoitu hotellimajoitukseen. Poliisi kertoi aiemmin, että talossa on noin 20 asuntoa. Sivullisia kehotettiin pysymään poissa alueelta.

 

Muokattu 26.5.2020 klo 10:21

Lisätty tieto, että kuolleena löytynyttä miestä epäillään kahdesta murhan yrityksestä.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti